“Direniş mantığıyla söylüyorum. İsrail kaybetmiştir.”

Lübnan lideri Hasan Nasrallah’ın Kudüs Günü’nde yaptığı tarihi bir konuşma var. Direniş mantığıyla söylüyorum işte kazanan budur diyordu. “Onlar bir günde Gazze’yi kuşatacaklarını sandılar. 24 saat içinde Lübnan’ı ve 12 saat içerisinde Gazze’yi çökerteceklerini iddia ettiler.” Gazze hâlâ direniyor. Vaktiyle Lübnan’dan nasıl kaçtıklarını da hatırlarız.
Bizimkiler 2 gün içerisinde Şam’a gireceklerini söylemişlerdi. Şam’da bayram namazı kılacaklardı. Bunlar halk direnişini bilmeyen, hayat ve siyaset tecrübeleri olmayan, ömürlerinde doğru dürüs savaş filmi bile görmemiş sözde liderlerdi. Kendilerini İstiklal Savaşı kahramanlarıyla mukayese etmekten utanmıyorlardı. Hatta İnönü’nün 2. Dünya Savaşı’ndaki Almanlara karşı siyasi manevrasını duymamışlardı. 
İşte İsrail’i vaktiyle perişan eden Nasrallah, bunu görüyor ve Filistin’e yardım edeceğini söylüyor. Buna karşılık İsrail açısından “yandı gülüm keten helva” demek lazım.
Bu İsrail ve yandaşları için kötü bir haber. Nasrallah’ın dediği gibi İsrail kaybedecek. İsrail, IŞİD gibi El Kaide gibi yandaşlarıyla beraber kaybedecek. Direnen Gazze kazanacak. Nasrallah’ın önemli bir cümlesi daha var. Son cümle: “Gazze’ye bir millet, bir sorun, bir direniş olarak bakmalıyız.” 
Yeni direnişçiler ve onların cesur liderleri artık savaş mantığını da değiştirdiler. Bunu Suriye’de de görmüştük. Hâlâ teröristlerden medet umanlar ise hüsrana uğradılar ve uğramaya devam edecekler.

Direniş ahlakı
Ulusal ahlak son günlerde kendini gösterdi, gerçek ahlak olarak gösterdi. Nasrallah’ın dediği gibi direniş ahlakıdır. Haklıdan, hukuktan yana olma, haksıza boyun eğmeme ahlakıdır, cesarettir, ümittir. 
Subayların davasında 5 sene yorulmadan Silivri’ye gidip gelen avukatlar şimdi polis davasında hukuktan yana konuşmalar yapıyorlar. Onlarda “vur abalıya” ahlaksızlığı yok. Bu devrimci ve ulusalcı ahlaktır. Kimsenin emrini ve baskısını kabul etmemek, Allah’tan korkmak, kuldan utanmaktır.

Yazarın Diğer Yazıları