"Dış kaynak kuruyor"

"Dış kaynak kuruyor"
Bloomberg, ABD'nin yaptırımlarını genişletmesi halinde Türkiye'nin tahvil piyasasının dışında kalacağını söyledi.

TL'deki büyük değer kaybı dünyada da yankılanıyor. İngiliz Financial Times gazetesi, yatırımcıların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı cezalandırdığını yazdı.

"Erdoğan'ın giderek artan otoriter liderliği para politikasını aksattı ve Merkez Bankası yüzde 16'lara ulaşan enflasyonu kontrol altına almakta zorlanıyor" ifadelerine yer verildi.

FT'deki "Türk Lirası Türkiye'deki krizin keskin ucunda"başlıklı yazıya göre, ABD ile yaşanan Rahip Brunson krizin piyasalardaki gerilimi arttırdı. FT, "Liradaki değer kaybı nedeniyle ithalat fiyatlarının artışı, yabancı yatırımcıların ülkeden çıktığı bir ortamda borçlanma maliyetlerinin yükselmesi, Türk ekonomisindeki canlılığı emecek ve liranın daha da zayıflamasına yol açacak" değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKİYE'YE RİSK UYARISI

ABD merkezli finans ajansı Bloomberg'de, Türkiye'nin dışarıdan borç bulma imkanlarının daraldığına işaret etti. Nisan 2018'den bu yana Türkiye'de devlet ve özel sektörün dolar cinsinden yeni tahvil ihracı yapamadığını aktaran Bloomberg, "ABD yaptırımları genişlerse, Türkiye'nin tahvil piyasasının tamamen dışında bırakılması ihmal edilemeyecek bir risk" yorumunu yaptı.