Diş muayenehanesinden cephane çıktı

Diş muayenehanesinden cephane çıktı
Kartal'da bulunan kaçak olarak işletilen diş muayenehanesine İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi. Muayenehanede yapılan aramalarda, tıbbi malzemeler ve ilaçların yanında, 12 adet silah, çok sayıda fişek ve silah tamiratında kullanılan malzemeler de ele geçirildi. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 25 Mart Perşembe günü Kartal Cumhuriyet Mahallesi''ndeki bir adreste yasadışı silah ticareti ve silah imalatı yapıldığı yine aynı adresin kaçak diş muayenehanesi olarak kullanıldığına ilişkin ihbar aldı. 

İhbar üzerine harekete geçen ekipler, aynı gün saat 16.00 sıralarında, muayenehaneye baskın düzenledi. Adreste yapılan aramalarda, diş muayene masası, ekipman ve muayenede kullanılan ilaçların yanında, 5 ruhsatsız tabanca, 7 ruhsatsız tüfek, kurusıkı tabanca, 9 şarjör, 43 farklı çaplarda fişek, 58 icra yayı, 7 icra mili, 3 namlu, 3 tabanca sürgüsü, silah tamirinde kullanıldığı değerlendirilen 2 makine, namlu açmak için kullanıldığı değerlendirilen dikey matkap ele geçirildi. 

Kaçak muayenehanede bulunan V.B.Y. (38) ve M.Ö. T. (45) adlı kişiler gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Adliyeye sevk edilen şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.