Mevlüt Çavuşoğlu: Rusya sözünü tutmadı

Mevlüt Çavuşoğlu: Rusya sözünü tutmadı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, açıklamalarda bulunarak, "ABD ve Rusya bize verdiği sözü tutmadı, güvenlik için gereğini yaparız" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fırat Kalkanı bölgesinde yaşanan saldırıların ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Çavuşoğlu, "ABD ve Rusya sözünü tutmadı, saldırılardan onlar da sorumlu. Bu ikisi sözlerinde durmadığına göre bizim de yapmamız gereken kendi göbeğimizi kendimiz kesmektir." dedi. 

Çavuşoğlu, Suriye''ye olası bir operasyonun sinyalini verdi. Suriye''deki saldırılara ilişkin konuşan Çavuşoğlu, "Son zamanlarda bu tür saldırıları görmeye başladık. Her iki ülkede bu töreristleri en az 30 km güneye çıkaracaklardı. Rusya, Tel Rıfat ve Münbiç''i temizleyecekti. Bu sözler tutulmadı" dedi. Çavuşoğlu, "Suriye''de ABD ve Rusya verdikleri sözü tutmadı, kendi güvenliğimiz için gerekeni yapacağız" ifadelerini kullandı.

Afganistan gündemine ilişkin de konuşan Çavuşoğlu, ülkeden göçmek zorunda olan insanlara dikkat çekti. Taliban''ın ''herkesi kapsayan bir yönetim'' ortaya koymasını umut ettiklerini belirten Çavuşoğlu, "Telkinlerimizi Taliban yönetimine başından beri ilettik" dedi. Çavuşoğlu, bazı ülkelerin dışişleri bakanlarıyla Afganistan''a gitmeyi kararlaştırdıklarını, bu programın önümüzdeki günlerde netleşeceğini söyledi.

"BU SİLAHLARI KİM VERİYOR?"

ABD ''Kınıyoruz bu saldırıları'' diyor. Bu silahları kim veriyor. Bu silahları sen veriyorsun, sen destekliyorsun! Bu samimiyetsiz bir açıklamadır. Aslında PKK/YPG''ye yönelik yapacağımız her hamle Suriye''nin toprak bütünlüğü için de önemli.

Burada aslında PKK YPG''ye yönelik yapacağımz her hamle tıpkı DEAŞ''a yapıldığı gibi Suriye''nin sınır ve toprak bütünlüğü için de önemli.

"PKK/YPG''NİN DE AMACI SURİYE''Yİ BÖLMEK"

Önce DAEŞ Suriye''yi tamamen ele geçirmek istedi, tamamen ele geçiremeyince bölmek istedi. Biz de Suriye içinde özellikle 3 binden fazla terörist etkisiz hale getirdik. Aynı şekilde PKK/YPG''nin gündemi de Suriye''yi bölmek. Suriye''nin toprak bütünlüğüne de bizim müdahalelerimiz destek sağlıyor."

İlgili Haberler