Dışişleri'nden ABD'ye: Saldırgan tutumun karşılığı olacak

Dışişleri'nden ABD'ye: Saldırgan tutumun karşılığı olacak
Dışişleri'nden ABD'nin yaptırım kararına ilişkin açıklama geldi. Açıklamada, "ABD'nin saldırgan tutumuna yanıt verilecektir" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"ABD Hazine Bakanlığının ülkemizle ilgili olarak açıkladığı yaptırım kararını şiddetle protesto ediyoruz.

İki Sayın Bakanımızı hedef alan sözkonusu karar ne devlet ciddiyetiyle bağdaşmakta ne de hukuk ve adalet kavramlarıyla izah edilebilmektedir.

Hukuk sistemimize saygısızca müdahale niteliği taşıyan bu kararın ABD ile ilişkilerimizin özüne aykırı olduğuna ve iki ülke arasındaki sorunların çözümü yönünde sürdürülen yapıcı çabalara büyük zarar vereceğine kuşku yoktur.

ABD yönetimini bu yanlış karardan geri dönmeye çağırıyoruz.

Hiçbir amaca hizmet etmeyecek sözkonusu saldırgan tutumun karşılığı gecikmeksizin aynıyla verilecektir."

ÇAVUŞOĞLU: KARŞILIKSIZ KALMAYACAK

Konuyla ilgili olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Twitter hesabından şu mesajı yayınladı:

"ABD’nin iki Bakanımıza yaptırım uygulamaya kalkışması karşılıksız kalmayacaktır. ABD Yönetimi hukuk dışı taleplerini bu yöntemle elde edemeyeceğini idrak etmediği sürece sorunlarımızı çözemeyiz."

GÜL: TEK KURUŞ PARAM YOK

ABD'nin yaptırım uygulayacağını açıkladığı Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "ABD'de tek bir kuruş param yok" açıklaması yaptı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Gül, "Benim bu topraklarda yaşamak ve bu topraklarda ölmek dışında bir düşüm olmadı. ABD'de veya Türkiye dışında herhangi bir ülkede ne bir dikili ağacım, ne bir tek kuruş param da yoktur. Nasip olursa belki bir gün memleketim Gaziantep'te küçük bir zeytinlik alırım." dedi.

ekran-alintisi-524.jpg

İlgili Haberler