Dışişleri'nden Bosna Hersek açıklaması

Dışişleri'nden Bosna Hersek açıklaması
Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği'ne tam üyelik için başvuran Bosna Hersek'in müracaatının kabul edilmesi üzerine açıklama yayımlandı.

Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, '15 Şubat 2016 tarihinde Avrupa Birliği’ne tam üyelik için müracaat eden Bosna Hersek’in başvurusu bugün kabul edilmiştir. AB üye ülkelerinin Dışişleri Bakanlarını bir araya getiren AB Genel İşler Konseyi toplantısında alınan bu kararı memnuniyetle karşılıyoruz. Ülkemiz, adaylık için gereken kriterleri yerine getiren ve tam üyelik başvurusu kabul edilen Bosna Hersek’in bu kararla başlatılacak olan üyelik müzakere sürecinin de başarı ile sonuçlanmasını temenni etmektedir. Türkiye, Bosna Hersek’in tüm Avrupa-Atlantik kuruluşları ile bütünleşmesine olan desteğini sürdürecektir' ifadesi kullanıldı.

BOSNA HERSEK'İN TAM ÜYELİK BAŞVURUSU KABUL EDİLDİ

Bosna Hersek'in Avrupa Birliği için tam üyelik başvurusu kabul edildi. 

GEREKLİ KRİTERLERİ YERİNE GETİRDİ

Avrupa Birliği kaynaklarından edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz şubat ayında Avrupa Birliği'ne tam üyelik için müracaat eden Bosna Hersek'in üyelik başvurusu için gereken kriterleri yerine getirdiği ve tam üyelik başvurusunun kabul edildiği açıklandı.

'GENÇLİK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ'

"Bugün Bosna Hersek'in Avrupa istikametinde ve geleceği için tarihi bir gün yaşıyoruz" diyen Bosna Hersek Başbakan'ı Denis Zvizdiç bu ilerlemenin en çok Bosna Hersek gençliği için önemli olduğunu söyledi.