Diyanet İşleri Başkanı'ndan uyarı: Herkes kurduğu cümleye dikkat etsin

Diyanet İşleri Başkanı'ndan uyarı: Herkes kurduğu cümleye dikkat etsin
Son dönemde tepki toplayan skandal fetvalarla ilgili uyarılarda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "İslam’la ilgili yazan, konuşan, haber yapan herkes daha dikkatli olmak zorunda" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “İl Buluşmaları” kapsamında Hakkari'de görev yapan din görevlileri ile bir araya geldi.

Hakkari Kültür ve Turizm Müdürlüğü Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, son dönemde büyük tepki toplayan fetvalarla ilgili uyarılarda bulundu.

"HERKES DİKKATLİ KONUŞMALI"

Başkan Erbaş, toplumun genelini ilgilendirmeyen tarihte kalmış, belki özel alanda ilim adamlarının konusu olan meselelerle toplumun meşgul edilmesini anlamsız ve faydasız bulduğunu belirterek, “İyi niyet ve samimiyetle konuşan ve çalışan hocalar da sözlerinin yanlış anlaşılma ihtimalini düşünerek daha dikkatli konuşmalıdırlar. İslam’la ilgili yazan, konuşan, haber yapan herkes daha dikkatli olmak zorundadır” şeklinde konuştu.

Başkan Erbaş, din istismarının ve hatalı bilgilerin önüne geçmenin yegane yolunun İslam’ın hakikatlerini ortaya koymak, sahih ve doğru bilgi ile insanların ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu kaydetti.

İlgili Haberler