Diyarbakır patlamasına IŞİD'de sahip çıktı

Diyarbakır patlamasına IŞİD'de sahip çıktı
Diyarbakır'da meydana gelen ve 2'si polis 9 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı PKK'nın üstlendiği açıklanmıştı. Saldırıyı IŞİD de üstlendi.

Diyarbakır'ın merkezi dün bombalı minibüs dehşeti yaşadı. Okul yolundaki öğrenciler ve işe gidenler terörün hedefi oldu. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne saldırıya giden tonlarca bomba yüklü minibüs bir taksiye çarptı. Taksici, takip edip durdurduğu minibüsün kapılarını açınca bomba düzeneğini fark etti. Bunun üzerine terörist bombayı Çevik Kuvvet yakınında saat 07.53'te patlattı. 2'si polis 9 kişi şehit oldu, yaklaşık 100 kişi de yaralandı. Öte yandan Diyarbakır Valiliğinin gündüz saatlerinde yaptığı 'saldırıyı PKK üstlendi' açıklamasından saatler sonra İngiliz Reuters haber ajansı geçtiği haberde saldırıyı IŞİDörgütünün üstlendiğini iddia etti.

VAHŞETE ÇİFT ÜSTLENME

İngiliz Reuters haber ajansına göre IŞİD terör örgütü Diyarbakır saldırısını üstlendi. Haber kaynağı ise örgüte yakın Amak haber ajansı. IŞİD'ın ilk kez Türkiye'deki bir saldırıyı üstlendiği belirtiliyor. IŞİD lideri Bağdadi de önceki gün militanlarına "Türkiye'yi işgal edin" çağrısı yapmıştı.