Diyarbakır’da hain saldırı: 1 polis şehit

Diyarbakır’da hain saldırı: 1 polis şehit
Kilis’te, Suriye’nin IŞİD kontrolündeki bölgesinden açılan ateşle 1 astsubayımız şehit oldu Diyarbakır’da da PKK, pusuya düşürdüğü 2 trafik polisinden birini şehit edip diğerini yaraladı

PKK ve IŞİD çift koldan saldırdı

IŞİD ile TSK arasında ilk sıcak çatışma dün Kilis’in sınır bölgesinde yaşandı. Saat 13:30 sıralarında IŞİD’in kontrolündeki bölgeden ateş açıldı. Açılan ateş sonucu astsubay Mehmet Yalçın Nane şehit oldu. Uzman çavuş Fatih Kurt ve Necef Çakmaktepe yaralandı.

Polise hain pusu

Önceki gün Ceylanpınar’da 2 polisi katleden PKK, bu kez de Diyarbakır’da kanlı bir saldırı gerçekleştirdi. PKK’lı caniler, sahte bir kaza ihbarıyla pusu kurduğu trafik ekibini çapraz ateşe alıp trafik polisi Tansu Aydın’ı şehit etti, Ali Karahan’ı göğsünden ve bacağından vurdu. 

Diyarbakır’da bir kaza ihbarına gittikleri belirtilen trafik polisleri Tansu Aydın ve Ali Karahan Şehitlik semtine gelip araçlarından araçlarından indi. Bu sırada kimlikleri belirlenemeyen bir grup tarafından silahlı saldırıya uğradılar. Yaralanan polisler, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Ağır yaralanan Tansu Aydın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı, Karahan’ın sağlık durumunun da ciddiyetini koruduğu bildirildi. Olayı haber alıp hemen hastaneye gelen Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, burada yetkililerden bilgi aldı. Böğürcü yaptığı açıklamada, Şehitlik Semti’ndeki bir kaza ihbarı üzerine trafik ekibinin olay yerine gittiğini belirterek, “Polislerimiz kaza yerinde inceleme yaptıkları sırada 2 kişinin silahlı saldırısına uğradı. Bir polisimiz şehit oldu, diğeri ağır yaralı” şeklinde konuştu.  Valilikten yapılan açıklamada ise Şehitlik Caddesi 29. Sokak’ta belediye çöp aracının karıştığı trafik kazasıyla ilgili tutanak tutan İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekibe saat 14.43’te saldırı gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ara sokaktan çıkan ve ilk belirlemelere göre siyah tişörtlü 20-25 yaş grubunda bulunan maskeli 2 terörist tarafından yakın mesafeden tabancayla saldırı düzenlendi. Polis memurları Tansu Aydın kafasından, Ali Karahan ise ayak ve kasık bölgesinden yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralı polis Tansu Aydın şehit oldu. Diğer yaralı personelimizin tedavisine devam ediliyor.” Saldırganların yakalanmasına yönelik operasyonun sürdüğü kaydedildi.

 

IŞİD sınırdan saldırdı 1 Astsubay şehit oldu

Suriye’nin  IŞİD’in kontrolündeki bölgeden ateş açıldı. İlk andaki saldırıyla bir Astsubay şehit oldu, iki Uzman Çavuş yaralandı. Mehmetcik saldırganlara tank ve cehennem toplarıyla cevap verdi.

Kilis’te dün Dağ Hudut Karakolu’na, IŞİD’in kontrolündeki bölgeden dün 13.30 sıralarında ateş açıldı. Açılan ateş sonucu bir Astsubay şehit oldu, iki Uzman Çavuş yaralandı. IŞİD tarafından açılan ateşe, angajman kuralları gereği dört tank derhal karşılık vererek hedefleri tahrip etti. Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri, IŞİD mevzilerini tank, zırhlı araç ve cehennem topu olarak da bilinen obüslerle ateş altına aldı. 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı’na bağlı Dağ Hudut Karakolu sorumluluk alanı karşısına 1 pikapla gelen ağır silahlı 10 kişilik IŞİD militanı sınırdaki askerlere ateş açtı. Ateşe karşılık veren güvenlik güçleriyle, IŞİD militanları arasında çatışma çıktı. Bir astsubay şehit oldu, 2 asker ise yaralandı. Devam eden çatışmalarda bir IŞİD militanı öldürüldü. IŞİD militanının üzerinden 1 roketatar, 1 kaleşnikof ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi. IŞİD militanının ait ceset, sınırdan alınarak karakolun bahçesine getirildi.

Cehennem topu

IŞİD’e ait pikap tank atışıyla imha edildi. Suriye’nin Azez kentine bağlı Ayyuşa köyündeki IŞİD mevzilerini tank, zırhlı araç ve cehennem topu olarak da bilinen obüslerle ateş altına aldı. Olayla ilgili konuşan Kilis Valisi Süleyman Tapsız, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığına bağlı Dağ Hudut Karakolu’na, Suriye tarafından ateş açıldığını belirtti. Güvenlik güçlerinin, terör örgütü IŞİD’in kontrolündeki bölgeden açılan ateşe anında karşılık verdiğini vurgulayan Tapsız, “İlk ateş maalesef bir Astsubay’ımız şehit oldu, 2 Uzman Çavuş’umuz ise yaralandı. Ellerinden yaralanan askerlerimiz 112 Acil Servis ekiplerince Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı. Sağlık durumları iyi” dedi. Şehit Astsubayın Yalçın Nane, yaralı askerlerin isimlerinin ise Fatih Kurt ve Necef Çakmaktepe olduğu öğrenildi.

2 aylık evliydi

Şehit Gaziantepli şehit Astsubay Mehmet Yalçın Nane’nin 2 aylık evli olduğu, dün çatışma yaşanan karakola bir süre önce geçici görevle gönderildiği belirlendi. Bu arada güvenlik güçleri, olay sonrası sınırın karşısındaki hedefleri ateş altına aldı. Bu sırada bir IŞİD militanının öldüğü belirtildi. Kilis Valiliği dün saat 13:00 itibarıyla bugün sınır bölgelerinde 5 gün süreyle Özel Güvenlik Bölgesi ilan etmişti. Dün akşam saatlerinde özel kuvvetlere bağlı bordo bereli birlikler bölgeye gönderilip iki ayrı noktaya yerleştirildi. Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilen alanda tarlaları olan vatandaşlar ise karar nedeniyle arazilerine gidemediklerini ifade etmişti. Çatışmanın devam ettiği bölgeye, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalattin Doğan da gitti.