Diyarbakır’da IŞİD hücre evine baskın

Diyarbakır’da IŞİD hücre evine baskın
Ankara saldırısı sonrası yakın izlemeye alınan örgüte Türkiye’deki en büyük darbe vuruldu. Diyarbakır’daki operasyonda aralarında canlı bombaların da olduğu 12 terörist sağ yakalandı

04.00’te düğmeye basıldı

Hücre ev, operasyon bölgesinde polise gelen canlı bomba ihbarı sonucu belirlendi. Polis, teröristin Merkez Kayapınar ilçesi, Huzurevler Mahallesi 53. Sokak’taki bahçeli, müstakil eve girmesini bekledi. Buraya diğer militanlar da gelince dün 04.00’te düğmeye basıldı.

Çatışma 8 saat sürdü

Teröristler eve girerken, tuzaklanan bomba patlatıldı. Yaklaşık 8 saat süren çatışmada yaralanan 7 polisten Gökhan Çakıcı ve Sadık Özkan şehit oldu, 7 terörist ölü, 12’si sağ yakalandı. Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, “Teröristlerin net kimlik tespiti yok” dedi. 

 

Diyarbakır’da IŞİD hücre evine baskın 

Kayapınar ilçesinde IŞİD’in kullandığı eve düzenlenen operasyonda 2 polis şehit oldu, 5 polis yaralandı, 7 terörist ölü ele geçirildi, 12 terörist yakalandı.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri kentte önceden belirlenen 17 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Bu kapsamda güvenlik timleri terör örgütü IŞİD mensuplarının bulunduğu belirlenen Kayapınar ilçesi Huzurevler Mahallesi 53’üncü Sokak’taki bahçeli ve müstakil bir eve de dün sabaha karşı saat 04.00 sıralarında baskın yaptı. Teröristler, polislerin eve girmek üzere olduklarını görünce bahçede daha önceden tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamanın şiddetiyle özel harekat polisleri Gökhan Çakıcı (22) ile Sadık Özkan (25) şehit oldu, 5 polis yaralandı. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan yaralı polislerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı kaydedildi. Patlamanın ardından teröristlerin bulunduğu evden polis ekiplerine otomatik silahlarla ateş açıldı. Polisin karşılık vermesiyle çıkan çatışma saatlerce sürdü. Valilikten yapılan açıklamada operasyonda 7 teröristin  öldürüldüğü, 12 terörist ise yakalandığı, yapılan aramalarda ise çok miktarda silah, mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirildiği belirtildi. 

Canlı bomba iddiası

İddiaya göre polise operasyon bölgesinde bulunan bir caminin yakınlarında canlı bomba eylemi yapılacağı ihbar edildi. Bunun üzerine harekete geçen polis, caminin yakınlarında belirlediği bir teröristi takibe aldı. Teröristin hücre evine girdiğini gören polis, diğer örgüt mensuplarının da eve gelmesini bekledikten sonra saat 04.00’te operasyonun düğmesine bastı. Polis bölgeyi abluka altına alındı. Bu arada İçkale ve Huzurevleri ilkokulları tahliye edildi. Öte yandan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş kimlik tespitinin henüz tamamlanmadığını söyleyerek kısa zamanda bu bilginin netlik kazanacağını vurguladı.

Baba evinde yas var

Şehit polislerden Gökhan Çakıcı’nın Çorum’daki baba evine ateş düştü. Akkent Mahallesi’nde ikamet eden aileye şehadet haberi, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu tarafından verildi. Acı haber üzerine baba Ergin Çakıcı ile anne Nurgül Çakıcı fenalaştı. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği şehit ailesi, yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Şehidin abisi Ersin Çakıcı’nın da (24) Tunceli’de özel harekat polisi olarak görev yaptığı ve bir hafta önce eşinin doğum haberi üzerine izin alarak Çorum’a geldiği öğrenildi.

 

Patlayıcılar imha edildi

Diyarbakır’daki operasyonda Bomba İmha Şube Müdürlüğü’ne bağlı uzman polisler, teröristlerin kullandıkları evlerin çevresine yerleştirilmiş olan patlayıcıları imha etti. Bu arada çatışmanın yaşandığı sokaktaki üç evin kapı, duvar ve camlarına isabet eden kurşun izleri, saatlerce süren çatışmanın boyutunu da gözler önüne serdi. Ayrıca yangın çıkan bir evin tamamen kullanılamaz hale geldiği görüldü. Mahalle sakinlerinin çatışmaların yoğunluğu sebebiyle korktukları için evlerinden dışarı çıkamadıkları da belirtildi.

 

İki şehit polisimiz tekbirlerle uğurlandı

Diyarbakır’daki IŞİD operasyonunda şehit düşen 2 polis memuru için tören düzenlendi. İl Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki törende şehit polis memurları Sadık Özkan ve Gökhan Çakıcı’nın öz geçmişi okundu, dua edildi. Törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ve emniyet mensupları katıldı. Taşdan yaptığı konuşmada vatan, millet, bayrak ve devletin bekası uğruna şehit olan 2 polisin acısını yüreklerinde hissettiklerini söyledi. Taşdan, meslektaşlarının ülkenin birlik ve bütünlüğü, milletin huzur ve güvenliği uğruna bir an bile düşünmeden canlarını kahramanca feda etmekten çekinmediğini belirterek şunları söyledi: “Aziz şehitlerimize karşı en büyük görevimiz, onların uğrunda şehit olduğu değerlerin etrafında yüreklerimizi kenetlemek, birliğimizi, beraberliğimizi pekiştirmek ve şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmaktır. Aziz şehitlerimizin kanı yerde kalmadı. Hangi terör örgütü olursa olsun, terör örgütlerinin bütün üyeleri, kanla beslenenler, kanunlar karşısında en ağır şekilde cezalandırılacaktır.” Özkan ve Çakıcı’nın cenazeleri, meslektaşları tarafından tekbirlerle omuzlarda taşınarak cenaze aracına konuldu. Özkan’ın cenazesi Adana’ya, Çakıcı’nın cenazesi ise Çorum’a gönderildi. (AA)

1-185.jpg