Diyarbakır'da karakola hain saldırı

Diyarbakır'da karakola hain saldırı
Diyarbakır’ın Hazro İlçesi’nde Teknebaşı Jandarma Karakolu’na saat 23.30 sıralarında PKK’lı teröristler tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda, ilk bilgilere göre, ölen ya da yaralanan olmadı.

Kısa süreli çatışmanın da yaşandığı saldırının ardından geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Öte yandan, ilçede bomba yüklü araçla saldırı yapılabileceğine ilişkin yaklaşık bir hafta önce istihbarat alındığı ve güvenlik önlemlerinin arttırıldığı öğrenildi.  

Olay, dün gece saat 23.45 sıralarında, Hazro ilçesine yaklaşık 17 kilometre mesafedeki Kavaklıboğaz köyüne bağlı Teknebaşı mezrasında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Teknebaşı Jandarma Karakol Komutanlığı'na bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Aracın, karakola yaklaşık 300 kilometre mesafede patlaması, olası bir faciayı önledi. Teröristler, aracın patlamasının ardından karakola uzun namlulu silahlarla ateş de açtı.

Askerlerin de karşılık vermesiyle kısa süreli çatışma yaşandı. Patlama ve silahlı saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Bu çerçevede, ilçe merkezinden karakola takviye birlikler gönderildi.

Öte yandan, Hazro'da yaklaşık bir hafta önce güvenlik güçlerine, teröristlerin bomba yüklü araçla saldırı yapabileceği istihbaratının alındığını ilişkin bilgilendirme yapıldığı ve bu yüzden ilçe genelinde olası bir duruma karşı güvenlik önlemlerinin üst seviyeye çıkarıldığı öğrenildi.