Diyarbakır şehitleri dualarla uğurlandı

Diyarbakır şehitleri dualarla uğurlandı
Diyarbakır’da şehit edilen polis memuru Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur için Kahramanmaraş ve Elazığ’da düzenlenen törenlerde gözyaşları sel oldu

Şehit polislerimizi dualarla uğurladık

Elazığ’da hüzün vardı
Şehit Erdur’un Türk bayrağına sarılı naaşı, Elazığ’daki ağabeyi Adem Erdur’un evine getirildi. Burada alınan helalliğin ardından cenaze Mevlana Camisi’ne götürüldü. Müftü Peyami Güngör tarafından kıldırılan namazın ardından şehit Erdur’un naaşı Asri Mezarlığı’a defnedildi.

K. Maraş ağladı
Şehit polis Ahmet Çiftaslan’ın cenazesi de baba ocağı Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesindeki Ulu Cami’ye getirildi. Cenaze, İl Müftü Yardımcısı Bayazıt Kanat tarafından kıldırılan namazın ardından Şeyhadil Mezarlığı’ndaki şehitlikte gözyaşı ve dualarla toprağa verildi. 

Binlerce kişi katıldı​
Şehit Çiftaslan’ın cenaze törenine ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Uzay Şahin, Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve vatandaşlar katıldı.

Tahir Elçi’nin öldürüldüğü Diyarbakır Sur ilçesindeki terör saldırısında şehit olan polis memurları Ahmet Çiftaslan Kahramanmaraş’ta, Cengiz Erdur ise Elazığ’da gözyaşları ve dualarla defnedildi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törenin ardından uçakla Elazığ Havalimanı’na getirilen şehit Erdur’un Türk bayrağına sarılı naaşı konvoy eşliğinde Abdullah Paşa Mahallesi’nde bulunan ağabeyi Adem Erdur’un oturduğu apartmanın önüne getirildi. Sokağı dolduran şehidin yakınları Erdur’un cenaze aracındaki naaşı başında gözyaşı döktü. Okunan Kuran ve duaların ardından şehidin cenazesi Sürsürü Mahallesi’ndeki Mevlana Camisi’ne götürüldü. Şehidin eşi Melek Erdur ile annesi Ayşe Erdur güçlükle ayakta durabildi. Müftü Peyami Güngör tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehit Erdur’un cenazesi Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Emniyet Müdürü Nihat İşlek, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Gözyaşı döktüler 
Şehit polis Ahmet Çiftaslan ise Diyarbakır’dan askeri uçakla Kahramanmaraş Havalimanı’na getirildi. Çiftaslan’ın Türk bayrağına sarılı naaşı, merkez Dulkadiroğlu ilçesi Turan Mahallesi’ndeki baba ocağına götürüldü. Helallik alınmasının ardından Ulu Cami’ye getirilen Çiftaslan’ın cenazesi meslektaşlarının omuzlarında taşınarak katafalka konuldu. Tören sırasında babasının fotoğrafına bakan şehidin oğlu Muhammet’e annesi Dilek Çiftaslan babasının Türk bayrağı işlemeli gümüş yüzüğünü gösterdi. Şehidin annesi Süheyla Çiftaslan, eşi Dilek Çiftaslan ile yakınları tabutun başında gözyaşı döktü. Çiftaslan, Şeyhadil Mezarlığı’ndaki şehitlikte toprağa verildi. Törene şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Uzay Şahin, Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve vatandaşlar katıldı.