Sağlık Bakanı'ndan skandal şehit haberi açıklaması

Sağlık Bakanı'ndan skandal şehit haberi açıklaması
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, askeri hastenelerin kapatılmasına yönelik tepkilerle ilgili skandal bir açıklama yaparak "Yaralıların çoğu geçmişte sivil hastanelerde tedavi edildi. Sivil hastanelerdeki görevlilere haksızlık edilmesin" dedi.

NTV canlı yayınında Funda Görey'in sorularını yanıtlayan Bakan Akdağ'ın askeri hastanelerin sivilleşmesinden sonra akıllara gelen "Yaralı askerler güvenli ellerde mi?" tartışmalarına yönelik yaptığı açıklamda "Yaralı askerlerin tedavisinde değişen hiçbir şey yok. Suçlamalar mesnetsiz, haksızlık yapılıyor. Yaralıların çoğu geçmişte sivil hastanelerde tedavi edildi. Sivil hastanelerdeki görevlilere haksızlık edilmesin. Sağlık Bakanlığı'na devredilen sadece hastanelerdir." dedi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası devlet içindeki kadrolaşmış FETÖ'cülerin tasfiye edilmesiyle ilgili olarak da "15 Temmuz'dan uzaklaştıkça 15 Temmuz'un ne olduğunu unutmaya başladık. Eksik kalan hekim kadrolarını doldurabilecek durumdayız." dedi.

"Doktorlar eş durumundan nakil isteyemeyecek"

 Sağlık Bakanı Recep Akdağ, doktorların eş durumundan dolayı nakil isteyemeyeceğini açıkladı. Akdağ, "Hekimlerin nakilleri mümkün. İhtiyacımız olan bölgedeki hekim kardeşimizi göndermek zorunda kalıyoruz. Hekimler eş durumundan dolayı nakil isteyemeyecek." dedi.

Ayrıca gündemdeki "Lozan" tartışmasında da değinen Akdağ "Bize göre Lozan bir zafer değil. Çok daha iyisinin elde edilebileceğine inanıyoruz." diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek verdi.

İlgili Haberler