Dolar 9.30 olunca sosyal medyanın diline düştüler. İşte yeni Türkiye, eski Türkiye karşılaştırması

Dolar 9.30 olunca sosyal medyanın diline düştüler. İşte yeni Türkiye, eski Türkiye karşılaştırması
Türkiye’de kişi başı gelir 2014’ten bu yana düşmeye devam ediyor. Dolar ve Euro'nun artması Türk Lirası'na gittikçe değer kaybettiriyor. Bu durum vatandaşın doğrudan cebine yansıyor.

Türk insanının alım gücü her geçen gün düşerken, vatandaşlar geçinebilmek için ucuz ürünlere yöneldi. Bir sosyal medya kullanıcısı Bülent Ecevit ile Erdoğan dönemini kıyasladı. Ecevit döneminde buzdolabının içinin dolu olması Erdoğan döneminde de boş olması dikkat çekti.

Türk Lirası''nın her geçen gün dolar karşısında değer kaybetmesi alım gücünü de düşürmeye başladı. Vatandaşlar aldıkları maaşla geçim savaşı verirken, geçinemediklerini her fırsatta dile getiriyorlar.

Kazandıkları parayla kılı kırk yararak geçim savaşı verdiklerini söyleyen vatandaşlar, et ürünlerine hasret kaldıklarını ifade ediyor. Vatandaşlar, alım gücünü artırmak için ek iş aradıklarını da dile getiriyorlar.

Sosyal medya kullanıcısı Yüksel Güven ise 2002 yılında Başbakanlık koltuğuna oturan Bülent Ecevit ile 19 yıldır Türkiye''yi yönetin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dönemini kıyasladı.

Yüksel Güven, 2001 yılına atıfta bulunarak temsili bir buzdolabı görüntüsünü koydu. Alım gücü yüksek olan kişinin buzdolabını bir çok gıda malzemesiyle doldurduğu dikkat çekenken, 2021 yılında ise kapısı açık olan buzdolabının içini alım gücü düşen vatandaşların dolduramadığı görülüyor.

 

İlgili Haberler