Dolar kuru bugün ne kadar?

Dolar kuru bugün ne kadar?
Dolar kuru, dün gün içerisinde Türk Lirası karşısında 4,86 liraya kadar yükselsede kapanışta 4,80 lira seviyesinde kadar çekildi. Dolar kuru yeni güne TL karşısında yatay bir seyirle 4.81 TL seviyesinden başladı.

Dün piyasalarda ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Powell'ın ilk kongre konuşmasına odaklanmıştı. Fed Başkanı Powell, ABD Kongresi'ndeki iki günlük sunumunun ilk bölümünde faiz artışlarının kademeli olarak sürmesinin en iyi yol olduğunu dile getirdi.

Dolar kuru hafta başından beri TL karşısında 4,84 ile 4,85 bandında seyreden kur fiyatı, dün ilk yarıda 4,86 lira seviyelerine çıksada Fed Başkanı Powell'ın açıklamaları sonrası kapanışa doğru hızla düşüşe geçti ve 4,81 lira seviyesinin altını gördü. Piyasalarda yaşanan bu gelişmelerin ardından TL dün, gelişen ülkeler içinde en iyi performans gösteren para birimi oldu.

Uzmanlara göre dolar kuru fiyatında düşüşün devamı için 4.8115 ve 4.8025 lira seviyelerini izleneceğini belirtti.

Yeni güne ise dolar kuru düşüşle devam etti. İlk işlemlerde bir ara 4,79 lira seviyesini gören dolar kuru saat 08:40 itibariyle 4,81 lira seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro kuru ise TL karşısında 5,60 liradan el değiştiriyor.