Dolar kuru ne kadar oldu?

Dolar kuru ne kadar oldu?
Dolar/TL'nin 4.50'yi görmesiyle Merkez Bankası'ndan gelen açıklamanın ardından gerileyen dolar güne 4,42 TL seviyelerinde başladı.

Piyasalar bugünlerde TCMB’den enflasyondaki ek bozulmalara karşı daha kuvvetli adımlar beklerken, TCMB PPK toplantısına 75 baz puanlık faiz artışı ve ardından geçen hafta da döviz likiditesini rahatlatmaya yönelik bazı adımlar attı.

TCMB bugün ise piyasalarda gözlenen sağlıksız fiyat oluşumlarının yakından takip edildiğini, gerekli adımların atılacağını açıkladı.

TCMB’den yapılan yazılı açıklamada, “Piyasalarda gözlenen sağlıksız fiyat oluşumları yakından takip edilmektedir. Gelişmelerin enflasyon görünümü üzerindeki etkileri de dikkate alınarak gerekli adımlar atılacaktır” denildi.

Dün TCMB Başkanı Murat Çetinkaya’nın Ak Parti Genel Merkezine gitmesi, bir ekonomi zirvesi olabileceği yönünde algılanmış, ancak Çetinkaya’nın İran Cumhurbaşkanı’nın özel temsilcisiyle toplantıya katılacağı belirtilmişti. TCMB Başkanı Çetinkaya, İran’ın özel  temsilcisi ayrıldıktan 20 dakika sonra Genel Merkez’den ayrıldı. Dolar/TL bugün en düşük 4,4134, en yüksek 4,4328 seviyesini gördü.