Dolar kuru ne kadar oldu?

Dolar kuru ne kadar oldu?
Dolar/TL bu sabah, Merkez Bankası’nın sert faiz artışı sonrası gelen döviz talebi ile yükseldiği 6.30 seviyesinin üzerinde dengelendi. Dolar kuru gün ortasında 6,45 seviyesine yükseldi.

Dün benzer gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrışan ve dolar karşısındaki günlük değer kaybı bir ara yüzde 2.5'e yaklaşan TL'de bu sabah da zayıf seyir söz konusu.

Dolar/TL TCMB'nin geçen hafta beklentilerin üzerinde yaptığı 625 baz puanlık faiz artışı sonrası sert gerilese de gelen döviz talebi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ile bu hafta açıklanacak olan Orta Vadeli Plan (OVP) öncesi dün yükseldiği 6.30 seviyesinde güne başladı. Günün ikinci yarısında 6,45 seviyesine çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TCMB ve İş Bankası'na yönelik son açıklamalarının talihsiz bir zamana denk geldiğini ve OVP bekleyişinde olan piyasalarda negatif algı yarattığını söyleyen bir analist, "Diğer taraftan TCMB kararından sonra kurun gerilemesi halinde alım yapmak için bekleyen lokallerin döviz talebi de devam ediyor. TCMB'nin agresif faiz artırım yapacağı beklentisiyle yabancılar 6.5 civarında ciddi dolar satmıştı. Karar sonrası kurun 6 civarına gerilemesiyle birlikte yabancının kâr realizasyonunu görüyoruz" dedi.