Dolar kuru ne kadar oldu?

Dolar kuru ne kadar oldu?
Hafta başından bu yana yükseliş eğiliminde olan dolar/TL dün TCMB'nin sert faiz artışı öncesi seviyelere dönerken, bu sabah 6.40 seviyesinin altında hareket ediyor.

Dün 6.46 seviyesini aşan dolar/TL'de bu sabah 6.37 civarında yatay seyir hakim... Yurt içi piyasalarda bugün takip edilecek önemli bir veri bulunmazken, gözler yarın açıklanacak OVP'de olacak.

Piyasalar içeride yarın açıklanacak olan Orta Vadeli Program'a odaklanırken, TCMB'nin adımı ardından uygulanan para politikası ile ne derece uyumlu ve etkili bir maliye politikasının açıklanacağı izleniyor. Analistler daha yakalanabilir büyüme oranları, kur ve enflasyon hedeflemesi beklendiğini belirtirken, sorunlu kredilerle ilgili kurtarma planlarına yönelik olası gelişmelerin yanı sıra hükümet eliyle yapılması planlanan projelerin ne yönde ilerleyeceği de izlenecek. Analistler hükümetin doğru sorunlara işaret ettiğini ancak bunun sözle kalmayıp gerçek uygulamalara dökülmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Dolar/TL dün güne 6.34 civarında başladıktan sonra 6.46 seviyesini aşarken, TL dolar karşısında günlük bazda yüzde 2'ye yakın değer kaybetti. Böylece gelinen seviyeler itibariyle TCMB'nin beklentilerin üzerindeki adımının piyasalarda yarattığı olumlu etki de ortadan kalkmış oldu.