Dolar her saniye yukarı tırmanıyor! Nerede duracak

Dolar her saniye yukarı tırmanıyor! Nerede duracak
Enflasyonun yükseldiği bir dönemde faiz indirimlerine başlayan Merkez Bankası'nda (TCMB) aralarında indirim kararına itiraz eden isimlerin de bulunduğu üç yöneticinin görevden alınması ardından rekor tazeleyerek 9.22'yi gördü.

21 Ekim 2021 tarihinde gerçekleşecek Merkez Bankası''nın olağan Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı öncesi faiz indirimlere karşı çıkan üyelerin gönderilmesinin ardından indirimlerinin devam edeceği endişesi de TL''deki değer kaybını hızlandırdı.

Dolar kuru Resmi Gazete''de yer alan üç üyenin görevden alınması ardından dün 9.19''a kadar yükseldikten sonra bu sabah 9.22''ye sıçradı.

Yatırımcılar dünyanın pek çok yerinde merkez bankalarının sıkılaştırma yönlü adımları değerlendirdiği, Türkiye''de ise enflasyonun iki buçuk yılın zirvesine yükseldiği bir dönemde Merkez Bankası''nın geçen ay 100 baz puanla başladığı faiz indirimlerine devam edip etmeyeceğini yakından izliyorlar. Merkez Bankasının politika faizi şu an %18 seviyesinde bulunuyor.

REKOR TAZELEDİ

Dolar yeni rekoru olan 9.22''yi görürken, euro ise 10,71, sterlin 12,63 seviyelerinde hareket ediyor.

Türkiye''nin 5 yıllık CDS''leri ise dün 6 baz puan yükselişle Nisan ortasından bu yana yeni zirve olan 446/451 baz puandan kapandı.

 

İlgili Haberler