Remzi Özdemir faiz kararından sonra doların ne olacağını açıkladı

Remzi Özdemir faiz kararından sonra doların ne olacağını açıkladı
Yeniçağ yazarı, ekonomist Remzi Özdemir, Merkez Bankası’nın faiz kararından sonra dolarda neler olacağını açıkladı...

Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıklayarak politika faizini sabit tuttu.

Yeniçağ yazarı, ekonomist Remzi Özdemir, Merkez Bankası’nın faiz kararından sonra dolarda neler olacağını açıkladı.

Merkez Bankası’nın faizleri sabit tutması geçmesi sonrası artık yeni bir politikanın başladığını gösterdiğini belirten Özdemir; “Bundan sonra Erdoğan’a göğüs geren kişi Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’dur. Kavcıoğlu faiz indirmeyerek artık iktisadın kuralları çevresinde hareket edileceğini gösterdi.” İfadelerini kullandı.

İşte Remzi Özdemir’in Yeniçağ’a yaptığı o açıklamalar:

“YENİ BİR POLİTİKA BAŞLIYOR”

“Merkez Bankası’nın faiz kararında pas geçmesi artık yeni bir politikanın başladığını gösteriyor.

Bugüne kadar faiz enflasyona neden oluyor gibi saçma sapan bir tezi artık bundan sonra savunmayacaklarını gösteriyor.

Her ne kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan bunu son dakikaya kadar savunmuş olsa da bu tamamen;  “Reis iyi etrafındakiler kötü. Erdoğan faiz indirmeye çalışıyor ama Merkez Bankası faizi indirmiyor” gibi bir söyleme neden olacaktı. Bugüne kadar bunu sürekli olarak gördük. En yakınındaki damadında dahi bu yapıldı. 128 milyar doların faturası damada çıkartıldı. Oysa damada bu yetkiyi veren Erdoğan’dı.

Bundan sonra Erdoğan’a göğüs geren kişi Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’dur. Kavcıoğlu faiz indirmeyerek artık iktisadın kuralları çevresinde hareket edileceğini gösterdi.

“ABD’DEN GELEN BİR KASIRGA, TSUNAMİ VAR”

Ama bundan sonrası için Merkez Bankası treni kaçırmış gibi görünüyor. Çünkü Amerika’dan gelen devasa bir kasırga hatta tsunami var. Ve buna direnecek gücümüz yok.

Neden yok. Çünkü Merkez Bankası’nın  son üç ayda art arda aldığı faiz indirimi kararları Türk Lirası’nı savunmasız bıraktı. İşte bu savunmasızlık, bu korumasızlık Türk Lirasını ABD’deki faiz artışı haberleriyle bizi olumsuz etkileyecek.

Bütün dünya şunu biliyor ki Amerika’da kırk yılın enflasyonuna karşı FED faiz silahını çekecek.

FED’in 3 faiz artışı yapacağını bekliyorduk. Ancak son gelişmeler, enflasyonun son 40 yıla damga vuran yükseklikte gelmesi FED’in en az 4 faiz artışı yapacağı beklentilerini güçlendirdi. Yine yabancı bir banka 7’ye kadar çıkacağını söylüyor. İşte bu Türk lirası için kıyametin koptuğu an olacaktır.

Türk lirası için şu günler belki iyi günler. Daha kötü günler geliyor.

Tabiki Merkez Bankası artık yeni bir politika güdüyor. Bu politikanın içine eğer Türk lirasını koruma adına yüksek oranda faiz artışına gitmemesi halinde mutlak surette Türk Lirası’nda büyük oynaklık önümüzdeki günlerde yaşanacak.

Bazı analistler, bazı uluslararası kuruluşlar Türk lirasında 20 lira gibi bir tahminde bulundular. Tabi bu tahmini Merkez Bankası’nın mevcut politikalarına göre yaptılar.

Merkez Bankası eğer en az 10 puanlık yani diğer tabirle 1000 baz puanlık  faiz artırımı yapmazsa eğer Türk Lirasındaki çalkantı, önümüzdeki dönemde yani FED’in faiz arttırdığı dönemde karşımıza çıkacaktır.

Kötü günler yakında şimdi top Merkez Bankası ve Kavcıoğlu’nda. Kavcıoğlu’nu gerçekten sıkıntılı, stresli günler bekliyor…”

 

İlgili Haberler