Doların seyrini hep bilen ünlü ekonomist Selçuk Geçer doların nereye çıkacağını açıkladı. Duyanın morali bozuldu

Doların seyrini hep bilen ünlü ekonomist Selçuk Geçer doların nereye çıkacağını açıkladı. Duyanın morali bozuldu
Dolar ve euro almış başını giderken, ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doların kaç liraya çıkacağını açıkladı.

Vatandaşlar ekonomik krizle boğuşurken, döviz kurları ve enflasyon da artmaya devam ediyor. Ekonomist Selçuk Geçer ise, sosyal medyadan doların artmayacağını öne sürenler için bir sosyal medya paylaşımında bulundu. Geçer, "Bekleyin ve görün bakalım olacak mı, olmayacak mı?" ifadelerini kullandı.

İktidar cephesi geçmişte, doların yükselmeyeceğini iddia etmiş, dönemin Hazine ve Maliye Bakanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın damadı Berat Albayrak, 2019''da 31 Mart yerel seçimleri öncesinde dolar kuruna ilişkin şunları söylemişti:

"Ağustos, eylül, ekim aylarında bol bol döviz alıp, 6 liradan 7 liradan, niye? Dolar 10 lira olacak, 15 lira olacak ya, 6-7 liradan toplayalım dolarları, 10-15''ten satarız. Dolar düştü 5 liraya. Bunlar kara kara düşünüyor. Eyvah eyvah. Ee ne yapacağız? Şöyle bir kriz çıksa da füze yağsa da şu olsa da bu olsa da dolar yükselse de bir kar etsek. Çok beklersiniz, hele de seçimden sonra daha çok beklersiniz."

Ancak, an itibariyle dolar 17,84, euro ise 18,29''dan işlem görüyor.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer Twitter hesabından, "5 olmaz diyenler, 8 olmaz diyenler, 12 olmaz diyenler, 17.80 olmaz diyenler şimdi de 30 olmaz diyor" ifadelerini kullanarak, "Bekleyin ve görün bakalım olacak mı olmayacak mı?" dedi.

Geçer''in sosyal medya paylaşımı ise şöyle:

İlgili Haberler