“Dolmabahçe bildirisi Bakanlar Kurulu kararı”

“Dolmabahçe bildirisi Bakanlar Kurulu kararı”
YARSAV eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Dolmabahçe’de iktidarın HDP ile birlikte açıkladığı Öcalan’ın ağzından PKK’ya silah bırakma çağrısı yapan bildirinin 1 Ekim’de Resmi Gazete’de 11 madde halinde yayımlandığını söyledi.

“Çağrı, Öcalan’a ait değil Bakanlar Kurulu’nun kararı

YARSAV eski Başkanı ve CHP aday adayı Ömer Faruk Eminağaoğlu, geçen hafta Dolmabahçe’de AKP iktidarının HDP ile birlikte açıkladığı İmralı canisi Abdullah Öcalan’ın ağzından PKK’ya silah bırakma çağrısı yapan bildirinin geçen yıl 1 Ekim’de Resmi Gazete’de 11 madde halinde yayımlandığını söyledi.

Soyut 10 başlık
2009 yılında başlatılan “Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi” nin bir devamı olarak 2013 yılında 61. hükümet tarafından daha güçlü, demokratik, özgür, güvenli ve huzurlu bir Türkiye için “Çözüm Süreci” olarak adlandırılan süreç başlatıldığı belirtilen Bakanlar Kurulu kararını eleştiren Eminağaoğlu, “AKP iktidarı, içeriğini kimsenin anlamayacağı ve içeriği açıklanınca herkesin karşı koyacağı soyut 10 başlığı, çözüm metni olarak toplumun önüne koymuştur” dedi. Yapılanın gerçekçi olmaktan uzak, seçim sürecine dönük sömürüye dayalı bir kandırmaca olduğunu kaydeden Eminağaoğlu, şöyle konuştu:  “AKP yazmakta, HDP oynamaktadır. AKP hükümetinin, 01.10.2014 tarihli resmi gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararının 11 başlıktan oluşan 3. maddesi, şimdi HDP tarafından, farklı sözcüklerle 10 başlık altında çözüm diye sunulmaktadır! 2010’da ’yetmez ama evet’le sergilenen birliktelik, Şimdi ‘çözüm’ adı altında ortaya konuluyor.”
Üstü açık ifadeler
İşte Bakanlar Kurulu kararının 11 başlıktan oluşan 3. maddesi:
1- Siyasi alana, siyasi kurum ve aktörlere yönelik çalışmalar
2- Hukuki düzenlemeler ve insan hakları
3- Sosyal programlar
4- Ekonomik tedbirler
5- Kültürel programlar
6- Toplumsal destek ve sivil toplum çalışmaları
7- Güvenlik ve silahsızlandırma
8- Sorunun parçası olan aktörlerle temas, diyalog ve benzeri çalışmalar
9- Eve dönüşler ile sosyal yaşama katılım ve uyum alanında çalışmalar
10- Psikolojik destek ve rehabilitasyon çalışmaları
11- Kamuoyu bilgilendirme ve kamu diplomasisi çalışmaları