Donetsk'te seferberlik ilan edildi

Donetsk'te seferberlik ilan edildi
Donetsk Halk Cumhuriyeti lideri Denis Pushilin, Donetsk'te seferberlik ilan edildiğini açıkladı.

Donetsk Halk Cumhuriyeti lideri Denis Pushilin, "Yedeklerde bulunan yurttaşlarımı askerlik ofislerine gelmeye çağırıyorum" dedi ve bölgede tam seferberlik ilan edilmesi ile ilgili bir karar imzaladığını açıkladı. Kısa süre sonra Lugansk bölgesinde de tam seferberlik ilan edildiği açıklandı. 

Pushilin, bugün tam bir birlik seferberliği ilan eden ve yedek askerleri, askeri kayıt ofislerine gelmeye çağıran bir bildiri yayınladı.

Dün, Donetsk ve Luhansk''taki yetkililer, kadın, çocuk ve yaşlıların komşu Rusya''ya toplu olarak tahliye edildiğini duyurmuş, tahliye çalışmalarının başlamasından kısa bir süre sonra, isyancıların kontrolündeki bölgelerde çok sayıda patlama meydana gelmişti.

PUSHİLİN KİMDİR?
Ukraynalı siyasetçi Denis Vladimiroviç Puşilin, Donbass Savaşı''nın ardından Ukrayna''dan ayrılarak bağımsızlığını ilan eden ancak hiçbir ülke tarafından tanınmayan Donetsk Halk Cumhuriyeti''nde 2018 yılında bu yana devlet başkanlığı görevini yürütmektedir.

DONETSK NEREDE?
Donetsk veya eski adı ile Stalino, Ukrayna''daki Donetsk yönetim biriminin merkezidir. Çevresindeki kömür madenleri sebebiyle, Ukrayna''nın en büyük metalurji merkezlerinden birisi olarak ön plana çıkmaktadır. Şehrin futbol takımı da dünyaca ünlü takım Shakhtar Donetsk.

İlgili Haberler