Dört dörtlük Beşiktaş şampiyonluğa koşuyor

Dört dörtlük Beşiktaş şampiyonluğa koşuyor
Kartal, kümede kalma mücadelesi veren Kayserispor’u yenerek bitime 3 hafta kala bir maç fazlasıyla F.Bahçe ile puan farkını 6’ya çıkardı, mutlu sona yaklaştı.

Siyah-beyazlıların gollerini 10’da Gomez, 23’te Oğuzhan, 34’te Quaresma, 90+1’de Cenk attı. Gomez 68’de penaltı kaçırdı.

Spor Toto Süper Lig’de 1903. maçına çıkan lider Beşiktaş, Kayserispor’u farklı mağlup ederek bir maç fazlasıyla en yakın takipçisi Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 6’ya çıkardı, şampiyonluk yolunda çok kritik bir engeli kayıpsız geçti: 4-0. Kara Kartal özellikle ilk yarıda yüksek tempolu ve mükemmel bir futbol sergilerken, Ricardo Quaresma yıldızlaştı. Beşiktaş kendi sahasındaki galibiyet serisini böylelikle 9 maça çıkarmış oldu. Kartal’ın golcüsü Mario Gomez oynadığı son 4 maçta da ağları salladı. Kümede kalma mücadelesi veren Kayserispor ile hattın içindeki Eskişehirspor arasındaki puan farkı da böylelikle 3’e düştü. 2 dakika geç başlayan maçta 2’de Quaresma sağdan çalımlarla girdi, ortasını yaptı, Mario Gomez müsait pozisyonda topu üstten dışarı yolladı. 10’da Sosa’nın sağdan ortasında Mario Gomez uçarak topa kafayı çaktı, Beşiktaş, Vodafone Arena’da Kayserispor önünde öne geçti, tribünler yıkıldı: 1-0. 23’te Mario Gomez’in pasında Oğuzhan rakibinden mükemmel sıyrıldı, ayağının dışıyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi, fark ikiye çıktı: 2-0.

Derbi öncesi moral buldu

34’te Olcay Şahan’ın mükemmel ters pasında Quaresma topu aldı, rakiplerinden bir bir sıyrıldı, meşin yuvarlağı yerden bir vuruşla ağlara gönderdi: 3-0. 41’de Tosic’in füzesinde kaleci Ali Ahamada parmaklarının ucuyla dokundu, top üst direkten döndü. 42’de Sosa, kaleci ile karşı karşıya meşin yuvarlağı Ahamada’ya nişanladı. 56’da Gomez kaleciyi geçti, vuruşunu yaptı, meşin yuvarlak kaleye paralel dışarı çıktı. 63’te Sosa sol çarprazdan meşin yuvarlağa sert vurdu, kaleci Ahamada topu kornere çeldi. 68’de Zeki Yavru, Quaresma’ya düşürünce Beşiktaş penaltı atışı kazandı. Gomez topu üstten dışarı yolladı. 74’te Derley kaleci Tolga Zengin ile karşı karşıya topu yandan dışarı attı. 90+1’de Sosa getirdi, Cenk Tosun skoru belirledi: 4-0. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş, ligde yaşam mücadelesi veren Kayserispor’u farklı mağlup ederek deplasmanda oynayacağı Galatasaray karşılaşması öncesinde büyük moral buldu. Kartal şampiyonluk yolunda bir adım daha attı.