Dr. Devlet Bahçeli için referandum olacak seçim....

Ve büyük gün Mersin’de geldi çattı...  “40. yılda 40 ilde 40 miting yapacağım” diyen MHP Genel Başkanı Mersin’de meydana çıktı. Başka bir açıdan da bakacak olursak gerçek anlamda “meydana çıktı” ... Seçime sayılı günler kala ortada gözükmeyen Bahçeli’yi rakipleri bile merak etmeye başlamıştı. Kar kış demeden meydan meydan dolaşan Başbakan Erdoğan da muhalefetin yokluğunu diline dolayıp,  “Neredeler?”  diye sorup durmaktaydı. Erdoğan’ın bu alaycı tavrı MHP Genel başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin zoruna gitmiş olmalı ki Mersin’de patlayıverdi:
“Başbakan bizim meydanlara inemediğimizi söyleyip durdu. Doğrudur, bu meydan yarışında onlara göre geriden başladık. Ancak bizim emrimizde devletin uçakları, helikopterleri yok, bizim meydana insan toplayan kamu görevlilerimiz yok. Resmi araçlarımız, zabıtalarımız yok. İş birlikçi medya gücümüz, yandaş TRT ekranımız yok, para babalarımız, uluslararası destekçilerimiz hiç yok.”
Dr. Devlet Bahçeli’nin bu sözleriyle Erdoğan’a cevap vermiş gibi yapıp meydanda toplananların alkışını almış olabilir. Ama söylediklerinin hiç bir geçerliliği yoktur. Erdoğan’ın bu seçim kampanyasında kendisinden daha çok çalıştığını böyle sudan sebepler ortaya koyarak inkar edemez.
Ne diyor Dr. Devlet Bahçeli;  “bizim emrimizde devletin uçakları, helikopterleri yok...”
İyi de Dr. Devlet Bahçeli, 2002 seçimlerine siz de Başbakan Yardımcısı olarak girdiniz. Yani, uçaklar helikopterler emrinizdeydi... Buna rağmen siz sadece 30 miting yapabilmişken yeni kurulmuş bir parti olan AKP’nin Genel Başkanı Tayyip Erdoğan tam 48 ilde miting yapmıştı... Tayyip Erdoğan’ın size bu konudaki üstünlüğü sonraki seçimlerde de devam etti. 2004 Yerel seçimleri’nde sizin 29 mitinginize karşılık Erdoğan 65 mitingde meydanlara hitap etti. 2007’deki son Genel Seçim’de de durum değişmedi. Erdoğan’ın 54 mitingine karşılık siz ancak 19 miting yapabildiniz.
Dolayısıyla,  “uçağımız yoktu” mazeretiniz hiç inandırıcı değil. Uçağınız olduğu dönemlerdeki rakamlar da sizin mazeretinizin geçirsizliğini ortaya koyuyor. MHP’nin parası var. Daha Ocak ayının 9’unda 34 milyon 106 bin TL Hazine yardımı MHP’nin kasasına aktarıldı. Mesele uçak ise, para olduktan sonra kiralanır veya tarifeli seferlerle miting yapılacak ile ulaşılabilir. Ama  her yere karayoluyla gittiğinizi görünce, “Acaba Dr.Devlet Bahçeli’nin uçak korkusu mu var?”  diye düşünmeden de edemiyorum. Bu konuya da açıklık getirilmesi şart...

                                                 * * *

Şimdi gelelim Dr. Devlet Bahçeli’nin Mersin mitinginde verdiği önemli mesaja... Dr. Devlet Bahçeli, 29 Mart Yerel Seçimlerinin önemine, “Bu seçimde yalnızca belediye başkanlarını, il genel meclis üyelerini, belediye meclis üyelerini, köy ve mahalle muhtarlarını değil aynı zamanda geleceğinizi de belirleyeceksiniz” sözleriyle vurgu yapıyor.
Söylediği doğru ama eksik... Evet, seçim Türkiye’nin geleceği açısından önemli... Ancak MHP’nin ve Türk milliyetçilerinin geleceği bakımından daha da önemli. Çünkü bu seçimin sonucu Dr. Devlet Bahçeli için de bir referandum niteliği taşımaktadır. MHP son seçimde aldığı yüzde 14.3’lük oy oranının altına düştüğü anda Dr. Devlet Bahçeli’nin istifa etmesi de zorunlu hale gelecektir. Zira Dr. Devlet Bahçeli de, yıllardır parti tabanın kendisinden ve ekibinden memnun olmadığını çok iyi bilmektedir. Dolayısıyla, yerel seçim sonucunun kendisine verilmiş bir karne olacağının farkındadır.
Pek çok partinin tabela partisi haline geldiği böyle bir konjonktürde oylarının en az yüzde 25 civarında olması gereken MHP’nin yüzde 14.3 çıtasının altında kalması mevcut genel başkan ve yönetiminin sonu demektir. Bugüne kadar partinin hatırına Bahçeli ve ekibine katlanan MHP tabanı da bu durumun idrakı içinde şimdiden seçim sonuçlarına odaklanmış durumdadır.

Yazarın Diğer Yazıları