Düdüğü bekleyeceksin

Beşiktaş-Trabzon müsabakasında Quaresma, üstelik sarı kartı varken frikiği, hakem ’düdüğümü bekle’işareti yapıp 9.15 barajı için adımlarken, topu oyuna soktu. Dolayısıyla hakemin düdüğünü beklemediği için ikinci sarıdan kırmızıyla ihraç edildi ve önemli dakikalarda takımını 10 kişi bıraktı. Onun gibi tecrübeli bir oyuncunun yapmaması gereken yanlış bir hareketti. Belki de mağlubiyetin önemli sorumlularındandı. Buna ihtar verilmesi kural gereğidir. Serbest vuruş kazanan takım 9.15 istemiyorsa oyuna hemen başlayabilir, hakem de buna uymak zorundadır. 9.15’e açılmasını istiyorsa,  atışı kazanan takım, hakemin topu serbest bırakmasına bekler. Çünkü o anda top hakemin blokajına girmiştir. Hakemin düdüğü, topun serbest bırakıldığını belirler. Ancak o zaman topla oynanabilir. Bu pozisyonda hakem Quaresma’nın karşısına geçip işaretle ’düdüğümü bekle’dedi. Yalnız hakem düdüğümü bekle dememişse oyuncuya ihtar veremez. Onun için hakemler ısrarla düdüğümü bekle derler. Kulüplerde bir hakem hocası olsa, bunları futbolculara dahi iyi anlatır ve böyle şeyler yaşanmaz. 

 

Kasımpaşa-Başakşehirspor

Mete Kalkavan

Genelde iyi bir müsabaka çıkardı ancak kale arkası asistan hakemin görmesi gereken Cenk Ahmet’in Adem’e sarılıp düşürmesi penaltıydı.

 

Beşiktaş-Trabzonspor

Ali Palabıyık

Müsabakanın ilk 15 dakikası hakem için önemlidir. Beşiktaş lehine iki net faulu vermemesi arkasından Beşiktaş’ın avantajını kesmesi futbolcuların itirazlarına sebep oldu. Müsabaka başında bu hatalar dolayısıyla futbolcuların güvenini kaybetti. Faul hataları çoğunluktaydı ancak kırmızı dahil verdiği kartlar doğruydu.

 

Kayserispor - Torku Konyaspor

Suat Aslanboğa

Uzun süredir Süper Lig’de düdük çalmayan Aslanboğa, uzak kaldığı için Ömer Ali’nin Biseswar’a penaltılık hareketini değerlendiremedi.

 

Akhisar Belediye-Mersin İY

Kutluhan-Bilgiç

Yine uzun süre maç almayanlardan. Bilgiç’in verdiği penaltı ve bariz gol şansı nedeniyle kırmızı kart doğru karardı.

 

Galatasaray-Osmanlıspor

Hüseyin Göçek

Evinde kaybeden Galatasaray’ın müsabakasında Göçek hatasız bir maç çıkardı. Bu da Avrupa Ligi’nde yöneteceği maç öncesi hem iyi bir test, hem de iyi bir moral oldu.

 

Bursaspor-Gaziantepspor

Özgür Yankaya

Faul hataları çoğunluktaydı. Barış’ın Emre’ye hareketinde Bursa lehine penaltı vermeliydi.

 

Antalyaspor-Gençlerbirliği

Özkan Çeliker

Bol gollü müsabakada hatasız bir yönetim gösterdi. MHK lig başlarında bu hakemlere görev verme işini doğru yaptı.

 

Çaykur Rizespor-Fenerbahçe

Cüneyt Çakır

Penaltı ve sarı kart doğru karardı. Yağmurlu bir hava ve kötü bir zemin vardı ancak oyunun yönetimi iyiydi.

 

Eskişehirspor-Sivasspor

Deniz Ateş Bitnel

6 golün atıldığı müsabakada hatasızdı, sezona iyi bir başlangıç yaptı. Umarım hata yapmadan sezonu böyle kapatır.

Yazarın Diğer Yazıları