DUGMEYE BASILDI

DUGMEYE BASILDI
DUGMEYE BASILDI

MHP’yi Meclis dışı bırakmak isteyenlerin kirli tezgahı sahnede. Polisin iddiasına göre DHKP-C suikast hazırlığı yapıyor...

Milliyetçiler hedef alındı

Mİllİyetçİ Hareket Partisi’ni, Meclis dışında bırakmak isteyenler karanlık senaryolarını uygulamak için harekete geçti. MHP Genel Merkezi’ni uyaran  polis, Genel Başkan Devlet Bahçeli ve Grup Başkanvekili Oktay Vural’a DHKP-C adlı sol örgütün suikast yapacağını iddia etti.

Devlet Bahçeli uyarmıştı

MHP Lideri Devlet Bahçeli, bir süre önce yaptığı açıklamada, Okyanus ötesinde kirli oyunların tezgahlandığını belirterek parti teşkilatlarını uyarmıştı. “Üzerimizde büyük oyunlar oynanacak” diyen Bahçeli, partililerden uyanık olmalarını ve tahriklere kapılmamalarını istemişti.

Oyun içinde oyun var...

Cihan PAÇACI: Bu seçimler çok önemli. Bazı siyaset mühendisleri, projelerini gerçekleştirmek için her yolu deneyebilir.

İsmet BÜyÜkataman: MHP’yi farklı mecralara çekmek istiyorlar. Biz işimize bakıyoruz. Tedbiri de zaten devlet alır.

Recai YILDIRIM: Seçime giderken ülkeyi karıştırmak istiyorlar Bu haberlerin gündemi çarpıtmaktan başka amacı yok.

Adli terörün parçası

Artık inandırıcılıkları kalmadı


AVUKAT Vural Ergül, MHP liderine DHKP-C’nin suikat yapacağı iddiaları için “Adli terörün bir parçası. Ergenekon iddialarının inandırıcılığı kalmadı, bu sözde suikast ihbarlarına dikkat çekmek istiyorlar” dedi. 

YenİçaĞ, MHP üzerinde oynanan oyunları okuyucularına manşetleriyle duyurmuştu.

MHP’ye büyük tezgah!

‘2 partili Meclis’ söylemleriyle TBMM dışında tutulmak istenen MHP, yeni bir tezgahla karşı karşıya. Devlet Bahçeli’ye DHKP-C’nin suikast düzenleyeceğine yönelik istihbarat alındığı iddia ediliyor

Haber : Macit SOYDAN
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın MHP’yi hedef alarak, ’Meclis’te 2 parti’ istediğini dillendirmesinin ardından, bu kez de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye suikast iddiaları gündeme oturdu. Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve bazı MHP’li yöneticilere yönelik suikastlar yapılacağı yöyünde bir istihbarat alındığı iddia edildi.  DHKP-C isimli yazsa dışı örgütün Bahçeli ve Grup Başkanvekili Oktay Vural gibi isimlere yönelik suikast hazırlığında olduğu öne sürüldü. İddia edilen ihbarlar üzerine MHP’de görevli bazı koruma polisleri ve parti yetkilileri, Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığı’na çağırılarak durum hakkında bilgilendirildi. Parti yetkilileri olayı doğrularken, uyarı parti yetkililerine yazılı olarak da bildirildi.


Tehditle bir sonuca varılamaz
Bahçeli’ye yönelik suikast ihbarına MHP’lilerden değerlendirmeler geldi. MHP Samsun milletvekili Osman Çakır,  “Bu tür duyumlar alıyoruz. Ancak bunlar devletin sağlaması gereken en tabii hak olan, güvenli yaşamı sağlama ve tehditler karşısında vatandaşın mal ve can güvenliğini sağlama zorunluluğudur. Tabii ki iktidara çok önemli sorumluluk yüklemektedir” dedi. Çakır şunları kaydetti: “Fırsat kollayanlara, ülkemizde huzursuzluk ve karışıklık yaratmak için fırsat kollayanlara bu fırsat verilmemelidir. Kaba kuvvet ve kirli oyunların tezgahlarının olmasına set çekilmelidir ve bu tamamıyla iktidarın görevi ve sorumluluğundadır. Bizim için vatana hizmet etmek uğruna inandığımız mücadelemizi her şeye rağmen yürütmek esastır. Bunun hiçbir şekilde değişmesi mümkün değildir. Baskı tehdit ve bu tür davranışlarla herhangi bir şekilde netice alınamayacağı kanaatindeyim.”


Hassasiyet gösterilmiyor
MHP Afyon milletvekili Abdülkadir Akcan da, “Ben yakın koruma altındayım. Benim korumam geçen hafta Ankara Emniyeti’ne çağrıldı ve bu habere dayalı olarak bir tebligat imzalatılmış dikkatli olunması konusunda. Kendisi tarafından gereken hassasiyet gösteriliyor” dedi. Akcan, “Ama ben ve korumam dışında Emniyet Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanı ne düşünür, Başbakanlığa bağlı MİT tarafından hayali bir ihbar üzerine Başbakana suikast yapılması konusunda 3000 kişilik polis ordusu ile korunan Başbakana gösterilen hassasiyetin  yüzde 1’i MHP yöneticileri ve vekillerine karşı gösterilir mi onu yüce yaradan bilir” diye konuştu. Abdülkadir Akcan, “MHP zaten bütün Türkiye üzerinde emeli olan, iyi niyet beslemeyen ülkelerin, grupların, terör örgütlerinin özellikle Türkiye’yi bölmek isteyenlerin hedefinde. Sayın başbakan iki partili sistem istediğine göre bir tarafı AKP bir tarafı sol kesim olacağına göre muhafazakar ve Türk milliyetçiliği ekseninde siyaset yapan MHP’nin imha edilmesi lazım” ifadelerini kullandı.


Büyütülmemeli
MHP Trabzon milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu ise, “Ben işin fazla büyütülmesi taraftarı değilim. Ben  Genel Başkanımızın basında bu tip haberlerle değil, Türkiye’nin gündemi konusunda, MHP’nin ülkemizin ve milletimizin düşünceleri hakkındaki görüşleriyle yer almasını isterim”  dedi.

Kara propaganda yapılıyor

Başbakan Tayyip Erdoğan, iktidar politikalarının önünde tek engel olarak gördüğü MHP’yi Meclis dışına atma niyetini  açığa vurmuştu. YENİÇAĞ, Erdoğan’ın “2 partili sistemde Meclis daha etkin işliyor, yönetimde de istikrar oluyor. ABD’ye bakın, kanunların nasıl çıktığını görürsünüz” şeklindeki sözlerini manşete taşımıştı. YENİÇAĞ, MHP üzerinde oyunlara dikkat çekerken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “MHP’yi  ortadan kaldırmak istiyorlar. Yakında üzerimize daha büyük oyunlar oynanacak. Türkiye kriz ve kaosa sürükleniyor. Bölünme tehlikesi artıyor. Her türlü riski siz alıyorsunuz, fedakarlığı siz yaşıyorsunuz ama birileri kalkıyor, bize karşı ‘kara propaganda’ yapıyor” sözlerine yer vermişti.

Ülkücüler üzerine oyun oynanıyor

Avukat Vural Ergül, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye DHKP-C tarafından suikat yapılacağı iddialarının ülkemizde son hızla sürdürülen adli terörün bir parçası olduğunu söyledi. Ümraniye operasyonlarının bir düzmeceden ibaret olduğunun yargılama safhasında açığa çıktığını ileri süren Ergül, “Bu tertibi düzenler yeni arayışlara koyuldular. Çünkü; iddia olunan Ergenekon bitti. Kamuoyunda hiçbir inandırıcılığı kalmadı. Şimdi son hızla devam edene adli terörü perdelemek için güya muhtelif terör örgütlerinin yapacağı bir dizi suikast ihbarları ortaya çıkartılıyor” diye konuştu. Ergül, şunları söyledi: “Bu suretle seri Ümraniye davaları sürecinde savcılık kendilerine, emniyete, MİT’e yapılan ihbarları gizlemektedir. Onun dışında bu filmin başka ülkelerde de tekrarını izleyen bizler önümüzdeki günlerde ihbar furyasına ve teneke suikastlere kendilerini hazırlamalıdır. Önümüzdeki günlerede de bir dizi eylemler le ilgili bir DHKP-C’linin yanına bir de Ülkücü konulacak. Arkasından MHP çıktı denecek. AKP’nin bütün planlarınrın MHP’yi TBMM dışına itmeye yönelik olduğu açıkça ortaya çıktı. Adli terörün merkezine MHP oturtulacak.”


Yaşananlar öyle gösteriyor
Vural Ergül,“Bunu nereden anlıyoruz? Cumhuriyet Gazetesine molotofkokteyli atılması davasının Ümraniye ana davasıyla birleştirilmek için gönderilmesinden ve Danıştay cinayeti ile ilgili sorgulamalardaki gelişmelerden” dedi. Ergül şöyle konuştu: “Cumhuriyet Gazetesi’ne 15-16 yaşında bir çocuğa molotof attırılmış. Sokaklarda annesiz, babasız büyüyen bir çocuk. Buna Eyüp Ülkü Ocakları’ndan bazı kişiler sahip çıkmış. Ağabeylik yapmış. Bu şekilde de molotof kokteyli atılması Eyüp Ülkü Ocakları’na maletmek istenmiş. Cumhuriyet Gazetesi’ne molotof atılması Ümraniye davası sanıkları tutukluyken yapılmış. İkinci bir gösterge ise tutmayan Ümraniye ve Danıştay cinayeti bağlantısı iddiasının yargılamaca süreci. Öne sürülen iddialar bir bir çürüyünce bu sefer bu işin Ülkücü MHP’li çevrelere yamanması gayretlerinden bunu anlıyoruz.”

Suikast iddialarını değrlendiren Avukat Ergül, bunun altında büyük bir oyun olduğunu öne sürdü.

Her yolu deneyebilirler

MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Devlet Bahçeli’ye suikast ididalarına ilişkin,  “Siyaset yapan özellikle Türkiye’nin birliği ve bütünlüğü konusunda ve PKK açılımına karşı bir direnç merkezi olan bir partinin genel başkanına yönelik bu tür suikastlar planlanabilir” dedi. Paçacı, “Gereken emniyet tedbirleri mutlak surette alınıyordur.  Ama bu bizim inandığımız yolda ilerlememizi hiçbir şekilde olumsuz etkilemez. Öyle çok net olmadı ama belki bizim bilgimiz dışında korumalara söylenmiş olabilir. Bir partinin genel başkanına bu tip şeyler olabilir. Bu seçimler çok önemli. Bir takım siyaset mühendisleri bazı projelerini n gerçekleşmesi için her yolu deneyebilirler. Bu tür olaylar ihtimaller arasındadır” diye konuştu.


Mutlaka tedbir alınacaktır
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da, daha önce gelen bir bilgi olmadığını söyledi. Yalçın, “Bu tip hadiseler ve duyumlar meydana gelebilir. Ben olağan olarak görüyorum, daha önce bir çok parti başkanı da bu tür olaylarla karşı karşıya kalmıştır. Biz parti olarak kendi önlemlerimizi alacağız . Bu konuda emniyet güçlerimiz de mutlaka tedbirlerini alacaktır” ifadelerini kullandı.

2 partili sistem bölünmeyi getirir

MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın istediği  2 partili sistemin temelinde etnik bölücülük yattığını söyledi. AKP’nin, önümüzdeki dönemde tek başına iktidara gelerek, Anayasa’nın değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez maddelerinin değiştirilmesi ve yok edilmesini istediğini ifade eden Reşat Doğru, “2 dilli, 2 milletli, 2 yöneticili bir sisteme geçişin temeli atılmaktadır. Biz buna şiddetle karşıyız. MHP’yi Meclis dışı düşünmek bile insanları dehşete düşürmektedir” dedi.