Düğün değil, bayram değil: Malazgirt kutlaması

Günlük hayatta çok sık kullanılan “Şark Kurnazlığı”  diye bir tabir vardır. Anlamı, kısaca eğitimsiz ve cahiller tarafından içinde zeka olmayan, amacını saklayamayan, kabaca planlanan ve karşı tarafı kandırmaya yönelik davranışlar anlamına gelir. Erdoğan, soldan oy alma şansı az olduğu için, nefret etmesine rağmen sıkışınca elini milliyetçilerin bulunduğu torbaya sokup ihtiyacı kadar almakta ve daha sonra tekrar saydırmaya başlamaktadır. Bunlar Fatiha’yı bile bilmezler, kafatasçı, şeytani düşüncelere sahip, cahil eğitimsiz gibi çirkin laflar eder. MHP ve Türk Ocağındaki dostlar kusura bakmasınlar ama bu adama gereken ve hak ettiği cevabı hiç bir zaman vermediler, zaten bu nedenle de işi bittikten sonrada istediği zaman hakarete varan laflar etmektedir. Çünkü karşılığında hiçbir bedel ödememekte ve korkmamaktadır. Şarklıların ortak bir özelliği vardır. Onlar utanmazlar, ancak korkarlar, bu korkuda reel olmalı, canı acımalıdır, yani bir bedel ödemelidir. Bedel ödeyen bir daha zor saldırır.

Erdoğan ve adamları, gayri milli ve Türklük karşıtı politikalarını kamufle etmek ve aldığı kararı destekletmek için önceden kamuoyu oluşturmaktadır. Bu kurnazlıklara 13 yıldır şahit olduk. Bunlardan bir tanesini yeni gerçekleştirdiler. Türk tarihinin sembol ve önemli savaşlarından birisi olan, Anadolu’nun kapısını Türklere açan ve Anadolu’yu Türk yurdu yapan, Türk hakanı Alparslan’ın 26 Ağustos 1071’de Bizans İmparatoru Romen Diyojen’i (Romanos Diogenes)yenip esir aldığı Malazgirt zaferini TRT bir törenle kutlamıştır. Ne Erdoğan ne de TRT’nin gayri milli yönetimi Malazgirt Zaferini boşa kutlamaz. Bu kutlamada bir bit yeniği, bir şark kurnazlığı gözükmektedir. Bunu da hemen söyleyelim. Kısa süre sonra, Kürt açılımıyla ilgili önemli kararlar kamuoyuna açıklanacaktır. Kürt milliyetçileri sabırsızlıkla bu anı beklemektedir. Zaten Erdoğan Kürtlere, tavizleri Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra açıklayacakları sözünü vermiştir. Mecliste görüşülen torba yasa özellikle yarıda kesildi ve bu torbaya Kürtlere vereceği tavizleri de koyarak yasalaştıracaktır. AKP iktidarı, Kürtlere vereceği taviz öncesi toplum mühendisliği ve psikolojik hareket yapmaktadır. Malazgirt zaferini TRT ve havuz medyası marifetiyle Türklere duyurarak milliyetçi bir atmosfer oluşturmakta, milli bir imaj yaratmaya çalışmaktadır. Bu siyaset bilimi ve psikolojik hareket teorisinde tarif edilen eylem planlarına tıpa tıp uymaktadır. Ancak vatandaş bu psikolojik hareketin farkına varmayabilir. Basında bunu gerektiği gibi duyuramaz veya duyurmaz. Muhalefet partilerin imkanları ve duyurma kapasitesi şüphesiz daha yüksektir. Özellikle, MHP, kendi tabanını daha fazla ilgilendirdiği için iktidarın bu oyununu kamuoyuna izah etmesi ve uyarması gerekir.
MHP veya Türk Ocakları, AKP veya Erdoğan’a açık bir şekilde şu soruyu sormalıdır. Bu Malazgirt kutlamasının Kürt açılımıyla bir ilgisi var mıdır? Düğün değil bayram değil 12 yıldır yapmadığın kutlamayı niçin bu gün yapıyorsun? Yoksa Malazgirt zaferini yeni mi duydunuz? Muhtemelen bu tür soruların cevabını vermeyecektir. Ne kadar kaldı bilmiyoruz ama yurdunu seven insanların kısa gelecekte Kürtlere verilecek ciddi tavizler konusunda uyanık olması gerekir. Kamuoyu bu konuda şimdiden bilgilendirilmelidir. Malazgirt kutlamasının Kürtlere verilecek tavizlerle ilgili olduğu Türklere hemen şimdi duyurulmalıdır. Ayrıca bu dönemde peş peşe gelecek olan, Türkleri yumuşatmaya ve kandırmaya yönelik diğer psikolojik hareketler takip edilmeli ve kamuoyu hemen bilgilendirilmelidir. Zira Davutoğlu hükümetinin ilk icraatı Kürt açılım politikası çerçevesinde söz verilen ve belki de ülkeyi parçalayacak tavizlerin yasallaşması için yeni yasalar çıkartmak ve uygulamak olacaktır. Adım adım oraya gidilmektedir.

Yazarın Diğer Yazıları