Bursa'dan taarruz

Bursa'dan taarruz
Bursa'dan taarruz

Yeşil-beyazlılar transfer atağına kalktı, iki forveti gündemine aldı.

Yeşil-beyazlılar transfer atağına kalktı, iki forveti gündemine aldı.

Timsahlar, Fenerbahçe'nin gözden çıkardığı Semih Şentürk ve Galatasaray'ın önümüzdeki yıl planlamasında yer almayan İsveçli yıldız Johan Elmander'i almak için harekete geçti. Her iki oyuncu ile temasa geçen Bursaspor yönetiminin en az birini renklerine bağlamak istediği bildirildi

Bursaspor, transferde forveti tecrübeli oyuncularla takviye etme kararı aldı.  Yeşil-beyazlılarda teknik direktör Hikmet Karaman'ın isteği doğrultusunda harekete geçen yönetim, Fenerbahçe'den ayrılan ve bonservisi elinde olan Semih Şentürk ile geçtiğimiz sezon Galatasaray'da fazla forma şansı bulamayan Johan Elmander'den birini Timsah yapmak için girişimlere başladı. Karaman'ın, Semih'le yaptığı görüşmede 30 yaşındaki oyuncunun teklife sıcak baktığı; ancak düşünmek için birkaç gün süre istediği belirtildi. Timsah yönetiminin Elmander'i de ikna etmesi durumunda da Galatasaray'la bonservis pazarlığına başlayacağı ifade edildi. Teknik direktör Hikmet Karaman'ın mali şartlar oluşursa her iki oyuncunun birlikte transferinin takım için çok faydalı olacağını raporunda belirttiği öğrenildi. Elmander'in Galatasaray'dan ayrılmak istemediği, fakat sarı-kırmızılı kulübün gelecek planlamasında yer almadığı için transfere olumlu yaklaşabileceği vurgulandı.

Pinto gözden çıkarıldı
En kısa zamanda bu iki oyuncudan birine ya da ikisine birden imza attırmayı planlayan Yeşil-Beyazlılar, Şili Milli Takımı'nda bulunan ve Bursa'ya gelmeyerek, direkt Avusturya kampına dahil olmak isteyen Pinto'yu gönderecek. Öte yandan 1.82 boyundaki Semih Şentürk, bu sezon Süper Lig'de 17 maçta toplam 304 dakika forma giyerek 1 gol atma başarısını gösterirken, Türkiye Kupası'nda ise 3 kez fileleri havalandırdı. Aslan'ın İsveçli yıldızı ise 16 lig maçında görev alırken 4 kez fileleri sarstı. Türkiye Kupası'nda da iki kez sahaya çıkan Elmander 1 kez topu ağlarla buluşturmayı başardı.