Dün de 9 vatandaş boğularak can verdi

Dün de 9 vatandaş boğularak can verdi
Önceki gün serinlemek için suya giren ona yakın vatandaşın boğularak hayatını kaybetmesinin ardından, dün de kara bir gün yaşandı. Yurdun çeşitli yerlerinden boğulma haberleri geldi

Bütün uyarılara karşın boğulmaların önüne geçilemiyor. Devlet yetkilileri, belediyeler, medya, ve konunun uzmanları sık sık uyarıyor, bilgilendirmede bulunuyor.  Sıcaktan bunalan insanlarımız bulduğu suya kendini atarak faciaya davetiye çıkarıyor. 9 vatandaşımız dün çeşitli illerde boğularak yaşamını yitirdi.

* SİİRT’te Botan Çayı’na giren Ferit Yusufoğlu, akıntıya kapılarak kayboldu. Çayda yaklaşık 200 metre sürüklendikten sonra arkadaşları tarafından çıkarılan Yusufoğlu, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

* ZONGULDAK’ın Alaplı ilçesinde denize giren 2 kişi boğuldu. Kocaman plajında Fatih Demir (35) ve Güven Şener (27) bir süre sonra dalgaların arasında kayboldu. Vatandaşlarca sudan çıkarılan Güven Şener yaşamını yitirdi. Fatih Demir’in cesedi 1 kilometre uzakta bulundu.

Hoca ile öğrencisi

* KOCAELİ’de Babalı Uzunkum plajına gelen bir grup Kur’an kursu öğrencisi denize girdi. Dalgalar arasında kalan iki öğrenciyi fark eden hoca Muhammed Musit, öğrencilerini kurtarmak için suya girdi. Öğrencilerden Cemal Sevim ile Muhammed Musit öldü.  Öte yandan balık tutmak için Cebeci’ye giden 34 yaşındaki Servet Türk, denize girdi. Türk’ün bir süre sonra cesedi bulundu.

* AYDIN’ın Nazilli ilçesinde, Akçay’a yüzmek için giren Yıldırım Albayrak, çırpınmaya başladı. Kıyıdaki arkadaşı İbrahim Gözgü (34) tarafından sudan çıkarılan Albayrak öldü.

* SAMSUN’da Atakum sahilinde serinlemek için girdiği denizde boğulan 25 yaşındaki Yusuf Ozan Genç’in cesedi kıyıya vurdu.

* BARTIN’ın Mugada sahiline gelen Metin Çoraman (46) yüzdüğü sırada fenalaştı. Çoraman, hastaneye kaldırıldı, ancak kurtarılamadı.