Hâldeki bir günlük fiyat değişimi akıllara durgunluk verdi: Bu ne hâl?

Hâldeki bir günlük fiyat değişimi akıllara durgunluk verdi: Bu ne hâl?
Sebze meyvedeki fiyat artışlarında yaşanan tablo hâl fiyatlarının bir günlük fiyat değişimi ile gözler önüne serildi.

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), yayımladığı raporunda mart ayı enflasyon oranını yüzde 142,63 olarak açıkladı. TÜİK ise mart ayına ilişkin enflasyon oranını yüzde 61,14 olarak duyururken içinden çıkılmaz bir hale giren gıda fiyatları gün geçtikçe zamlanmaya devam ediyor. Akaryakıt fiyatlarına gelen peş peşe zamların üzerine birde elektrik ve doğalgaz artışları üreticiden, nakliyeciye, nakliyeden satıcıya zincirin tüm halkasını etkilemeye devam ediyor. Ekmek, un, yağ fiyatları bir yana sebze fiyatları da yanına yaklaşılamaz seviyelere geldi.

Mutfakta yangın bitmiyor. Son dönemlerde gerçekleşen maliyet artışları, tarladan sofraya kültürünü alt üst etti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, yıllık enflasyon oranı yüzde 61,1 olurken, vatandaşın torbasından her gün 2 domates daha eksiliyor. Pazarda eskiden kilogramla alınan birçok ürün şimdi ya tane ya da yarım kilogramdan öteye geçemiyor.

Türkiye''nin sebze ve meyve ambarı Antalya''nın üretim üssü Kumluca''daki hal fiyatlarına bakınca “bu ne hâl” dememek elde değil.

İşte Antalya''nın Kumluca''daki hâl fiyatlarının sadece bir günlük değişimi:

İlgili Haberler