Dünün mağdurları bugünün zalimi oldu

Dünün mağdurları bugünün zalimi oldu
MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, gerçekleştirilemeyen MHP olağanüstü tüzük kurultayı sonrasında da başlattığı yurt gezilerine aralıksız devam ediyor. İlk durağı olan Amasya'da yoğun yağmura rağmen meydanın doluluğu gözlerden kaçmadı.

Bünyamin ÖZTÜRK

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener Aydın’dan sonra ara verdiği yurt gezilerine Amasya’dan başladı. Akşener dün yurt gezileri proğramı çerçevesinde Şehzadeler şehri Amasya’daydı. Adaylığını açıklamasının ardından 24 ile giden Akşener, Kastamonu, Çankırı, Nevşehir, Trabzon ve Erzurum’u kapsayacak ziyaret programınınilk durağı Amasya’da partililerle buluştu.İstanbul’dan havayoluyla geldiği Samsun  Çarşamba Havaalanı’nda Samsunlular Akşener’i yalnız bırakmadı. Havalimanıda büyük bir sevgi gösteri ile karşılanan Akşener vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektirdi. Kadınların ilgisi de her zamanki gibi yoğundu. Akşener’i karşılamada Samsun eski il başkanı Ömer Süslü ve Samsun Üst Kurul Delegeleriyle çok sayıda partili de hazır bulundu.Meral Akşener, Amasyalılar’la kucaklaşmak için Samsun’dan karayolu ile yoluna devam etti. Akşener’e partililerin oluşturduğu yüzlerce araç eşlik etti. Amasya’da Tekirdede mevkiinde coşku ile karşılanan Akşener’e Amasyalılar sevgi gösterisinde bulundu.

“Başbakan Meral”

Burada aracından inip kendisine, “Başbakan Meral” tezahuratında bulunan partilileri selamlayan Akşener, “Siz istiyorsanız Başbakan da olurum” diye karşılık verdi. Amasya’da 7 üst kurul delegesinden 6’sı karşılamada hazır bulundu. Karşılama yerine getirilen koçun kesilmesini istemeyen Akşener kurbanı bağışladı. Çok sayıda aracın eşliğindeki bir konvoyla şehir merkezine giren Akşener’i burada bekleyen vatandaşlar da alkışlarla karşıladı. Daha sonra tarihi Taşhan Otel’e geçerek burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Akşener, engellenen olağanüstü tüzük kurultayı ile ilgili şunları söyledi: “5 buçuk aydır kongrenin yaptırılmadı. Tosya ve Gemerek Asliye Hukuk Mahkemelerinin yetkisi olmamasına rağmen aldığı kararların nasıl bir hukuk skandalı olduğunu hep beraber gördük. Adalet Bakanı ve bakanlık görevlileri suç işledi haklarında suç duyurusunda bulunduk. 15 Mayıs’ta gördük ki kongre salonu önünde polis ve TOMA’lar karşımızsa dikildi. Çağrı heyeti ve üst kurul delegelerimizin önü kesilmesi hukuk dışıdır. Polis zoruyla kongrenin yapılmadığını gördük. Anayasanın askıya alındığı tek adam rejimine hızla gidildiği güçlünün hukukunun uygulandığı Türkiye ile karşı karşıyayız. 15 Mayıs’ta kongremizi yapmak üzere binlerce arkadaşımız oradaydı. Sonuç itibarıyla 15 Mayıs’ta kongremizin yapılmasına izin verilmedi. Kongremiz silah zoruyla engellendi.”Basın toplantısının ardından Akşener, Taşhan Otel’de Üst Kurul Delegeleri ile basına kapalı bir toplantıda görüş alışverişinde bulundu. Araçlarla yapılan şehir turu ve vatandaşları selamlamanın ardından Akşener vatandaşlara hitap etmek üzere Yavuz Selim Meydanı’na geldi. 

'Ne yaparsanız yapın korkmuyoruz'

Esen fırtına ve sağanak yağmura rağmen şemsiyelerini açarak meydanda toplanan vatandaşlara konuşan Meral Akşener AKP iktidarının MHP’nin iç işi olan kongresine müdahalesini sert dille eleştirdi. “Dün mağduruz deyip iktidara gelenler bugünün zalimi oldular” diyen meral Akşener devamla şöyle konuştu: “Yıllarca mağdur edebiyatı yaptılar. Haklının hukukunu gerçekleştireceğiz, güçlünündeğil diye geldiler. Ama dünün mağdurları bugünün zalimleri oldular. Darbeleri şikayet ede ede iktidara geldiler. Ama bize sivil darbe yapmaya kalktılar. 5,5 aydır kurultayımızı engellediler. Ne yaparsanız yapın korkmuyoruz. Sizden korkan sizin gibi olsun. Bize gücünüz yetmeyecek. Kaçtığınız yere kadar sizi kovalayacağız. Bu kurultayı çatlasanız da patlasanız da yapacağız. MHPTürkiye’yi tek başına yönetmeye taliptir. MHP’yi Saray’ın ve AKP’nin arka bahçesiyaptırmayacağız. Başaracağız, başaracağız, başaracağız” 15 Mayıs’ta onbinlerce ülkücünün Ankara’da toplanmasıyla ülkücü iradenin değişimden yana tavrını net biçimde ortaya koyduğunu vurgulayan meral Akşener sözlerini şöyle sürdürdü: “Olağanüstü kurultay için 249 imza gerekirken 548 delege kardeşim imza verdi. 306 delege kardeşim de kurultayı toplayın biz de gelip oy vereceğiz dedi. Yani 854 kişi kongreyi yapın dedi. Biz artık muhalefet değiliz. Ülkücü iradenin 854 delegesi kurultay istedi. 15 Mayıs’tan itibaren artık Balgat’taki mutlu azınlık muhalefet olmuştur. Ülkücüirade kurultay istemektedir. Er ve geç Allah’ın izniyle bu kurultay toplanacaktır. Bu Akşener’i genel başkan yapma mücadelesideğildir. MHP’yi iktidara taşıyacak yolu açma mücadelesidir.