"Dünya benzeri iki gezegende hayat olabilir"

"Dünya benzeri iki gezegende hayat olabilir"
Uzay bilimciler, Güneş Sistemi’nin, 500 ve bin 200 ışık yılı ötesinde içinde mevsimlerin oluşmasına uygun iki gezegen olduğunu ve içinde hayat olabileceğini iddia etti.

Güneş Sistemi’nin 500 ışık yılı ötesinde bulunan Kepler-186f’nin ilk tespit edilen Dünya boyutunda bir gezegen olduğu ve bir yıldızın etrafında içinde hayat olabilecek bir mesafede döndüğü belirtildi. 

Georgia Teknoloji Enstitüsü tarafından yapılan yeni bir araştırmayla, Kepler-62f ile birlikte, Güneş Sistemi’nden bin 200 yüzyıl uzakta bir yıldızın etrafında dönen süper Dünya boyutunda ve Dünya’ya oldukça benzer gezegenin mevsimler olabilecek eksen eğriliğine sahip olduğu keşfedildi. 

Georgia Teknoloji Enstitüsü, çalışmasında, gezegenin dönüş ekseni dinamiklerini analiz etmek için simülasyonlar kullandı.

Bu dinamikler bir gezegenin kendi ekseni etrafından ne kadar eğilim yapabileceğini ve bu eğilimin ne kadar zamanda oluşabileceğini tespit ediyor.

Gezegenin kendi ekseni etrafındaki eğiliminin mevsimlerin oluşmasına katkıda bulunarak, Güneş’in gezegenin yüzeyine nasıl çarpacağını belirliyor.