Ünlü Çellist Hauser’den Tarkan yorumu. Dünya bu videoyu konuşuyor

Ünlü Çellist Hauser’den Tarkan yorumu. Dünya bu videoyu konuşuyor
Dünyaca ünlü çellist Stjepan Hauser, Tarkan’ın ‘Şımarık’ şarkısını yorumladı. Video kısa süre içinde sosyal medyada viral oldu.

Ünlü cellist Stjepan Hauser Megastar Tarkan’ın ‘Şımarık’ şarkısını çellosu ile çaldı. Sosyal medya hesabından o anları paylaşan ünlü ismin videosu kısa sürede gündem oldu.

Stjepan Hauser, Tarkan''ın Şımarık şarkısını Çello performansına dönüştürmesinin akabinde kariyeri ile merak konusu oldu. Peki, Stjepan Hauser kimdir, nereli, kaç yaşında?

Stjepan Hauser15 Haziran 1986 tarihinde Yugoslavya sınırları içerisinde dünyaya gelmiştir. Hauser , Hırvatistan''ın Pula kentinde müzik eğitimine başladığı müzikal bir ailede doğdu. Hauser ortaokulu Rijeka''da bitirdi . Zagreb''de okudu ancak lisans eğitimini Natalia Pavlutskaya ile Londra Trinity College of Music''te (şimdi Trinity Laban ) tamamladı. Lisansüstü eğitimini Manchester''da RNCM''de Dorothy Stone Scholar olarak Ralph Kirshbaum ve ABD''de Bernard Greenhouse ile tamamladı.

Hauser, Wigmore Hall , Royal Albert Hall , Amsterdam Concertgebouw , Southbank Center ve çok daha fazlasında yer alan ilkler dahil olmak üzere 40''tan fazla ülkede sahne aldı.

11 Haziran 2009''da Hauser, Haziran 2021''e kadar 475 milyondan fazla izlenmeye ulaşan kanalını YouTube''da başlattı.  Ocak 2011''de Hauser, arkadaşı ve çellist arkadaşı Luka Šulić ile birlikte Michael Jackson''ın bir cover''ını seslendirdi. Sadece çelloda çalınan “ Smooth Criminal ”. Sadece birkaç gün içinde müzik videosu YouTube''da sansasyon yarattı.

Londra Senfoni Orkestrası ile birlikte çaldığı Hauser Classic albümü 7 Şubat 2020''de yayınlandı. Albümün yapımcılığını Nick Patrick üstlendi.

İlgili Haberler