Dünya devi Türk şirkete ortak oldu

Dünya devi Türk şirkete ortak oldu
Dünya Bankası Grubu üyesi IFC (Uluslararası Finans Kurumu), Rönesans Holding’e 215 milyon dolar yatırım ile ortak oldu.

IFC, Türkiye’nin en büyük uluslararası müteahhitlik şirketleri arasında yer alan Rönesans Holding ile hissedarlık anlaşması imzaladı. IFC, ortaklık sözleşmesi kapsamında Rönesans Holding’e 215 milyon Amerikan doları tutarında yatırım yapacak.

Ortaklığın, Rönesans Holding’in rekabet gücünü artırarak küresel bazda büyümesine ve ileride gerçekleşebilecek olası bir halka arz için hazırlık sürecine katkıda bulunması bekleniyor.

AFRİKA, ORTA DOĞU VE KAFKAS ÜLKELERİNDE YENİ YATIRIMLAR PLANLANIYOR

IFC’nin Rönesans Holding’e gerçekleştirdiği ortaklık sonrasında, Grup şirketlerinin Afrika, Orta Doğu ve Kafkas ülkelerinde yeni yatırımlar yapması ve sanayi altyapı projelerinde sektördeki rekabet gücünü artırması öngörülüyor. 

Konuyla ilişkin açıklamalarda bulunan Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp, “Biz, işini severek, titizlikle ve en iyisini hedefleyerek yapan ve bu sayede giderek dünya markası haline gelen bir Türk firmasıyız. 3 kıtada ve 21 ülkede pek çok projeye imza atarken bir yandan da hızla büyüyen bir aileyiz. Bu özellikler güvenilir yabancı yatırım kuruluşlarının da ilgisini çekiyor. Yaklaşık 2 yıl önce Asya’nın en büyük yatırım kuruluşlarından Singapur devlet fonu GIC ile Rönesans Gayrimenkul Yatırım şirketimizde bir ortaklığa imza atmıştık. Daha sonra, global anlamda kamualtyapı projelerine odaklanan Fransız yatırım fonu Meridiam ortaklığında Rönesans Sağlık Yatırımları Türkiye’yi geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçirmeye başladı.”

İpek Ilıcak Kayaalp sözlerine şöyle devam etti: “Dünya Bankası Grubu’nun özel sektör ile çalışan kuruluşu IFC’yi Rönesans Holding seviyesinde ortak olarak almanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Böylece, hem ülkemize yabancı yatırım girişine katkıda bulunmuş hem de Rönesans ailemize IFC’nin gücünü de katmış olduk. Bu birliktelik bizi hem dünyanın farklı coğrafyalarında yaptığımız işlerde daha güçlü kılacak hem de kurumsallaşma anlamında bizi bir adım daha öteye götürecek.”

RÖNESANSI DESTEKLEMEKTEN MEMNUNİYET DUYUYORUZ

Carsten Mueller, “Rönesans Holding’i desteklemekten memnuniyet duyuyoruz”

IFC’nin tüm dünyada en çok yatırım yaptığı ikinci ülke olan Türkiye’de 3 yıl boyunca rekor düzeyde yatırım yaptığını ve geçtiğimiz mali yılda toplam 1.8milyar dolarfinansman sağladığını belirten IFC Avrupa Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Sanayi, Tarım ve Hizmetler Direktörü Carsten Mueller şunları söyledi, “ Rönesans Holding ile süregelmekte olan işbirliğimiz bir adım daha ileri taşımaktan ve hem bölgesel hem de küresel olarak güçlü ve dinamik bir kuruma ortak olmaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz. Hissedarı olarak Rönesans Holding’in yurtdışındaki operasyonlarının gelişmesine ve faaliyet gösterdiği yerlerde kalkınma ve istihdam sağlamasına destek olacağız. Ayrıca şirketin ileride gerçekleşebilecek olası halka arz hazırlık sürecine de katkıda bulunacağız.”

IFC daha önce Rönesans Holding iştiraklerinden Rönesans İnşaat’a Türkiye çevresindeki bölgelerde büyümesi için ve Adana Sağlık kamu-özel sektör ortaklık projesi için destek vermişt