Dünya Kupası finali için nefesler tutuldu

Dünya Kupası finali için nefesler tutuldu
Rusya'nın ev sahipliği yaptığı 2018 FIFA Dünya Kupası'nda Fransa-Hırvatistan arasındaki final maçı için nefesler tutuldu. Peki Dünya Kupası final maçı ne zaman, saat kaçta?

2018 Dünya Kupası'nda bugün final maçında karşılaşacak olan Fransa ve Hırvatistan'ın teknik direktörleri değerlendirmelerde bulundu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fransa Milli Takımı çalıştırıcısı Didier Deschamps, "Böyle bir maçı oynamak büyük bir ayrıcalıktır. Bu finali en iyi şekilde hazırlamaya çalıştık. Huzur, güven ve konsantrasyon gerekiyor. Final maçı öncesi en önemli üç kelime bunlar" dedi.

Deschamps, daha önceki kupalarda final karşılaşmalarını tecrübe ettiklerini belirterek, bu maçlarda takımı en iyi şekilde hazırlamak ve rakibi iyi analize etmek gerektiğini söyledi. Takımda bir çoşku olmadığını ancak futbolcuların finalde olmaktan memnun olduklarını kaydeden Deschamps, maç sonucunun belirleyici olacağını ifade etti.

Hırvatistan Milli Takım Teknik Direktörü Zlatko Dalic de "İstatistikleri de hangi rakibe karşı oynadığımızı da önemsemiyorum. Finalden keyif almak ve elimizden gelenin en iyisini yapmak için buraya geldik" dedi. Basın toplantısı düzenleyen Dalic, yoğun çalışmadıklarını ve daha çok dinlenmeyi tercih ettiklerini söyledi. Hırvatistan vatandaşı olarak final kalmaktan onur duyduğunu kaydeden Dalic, taraftarların milli takımın arkasındaki en büyük güç olduğunu ifade etti.

Takımdaki oyuncuların üzerinde baskı oluşturmak istemediğini söyleyen Dalic, "Onların Dünya Kupası'nda futbol oynayarak eğlenmelerini istiyorum" diye konuştu.