Dünya Kupası’nda ikinci finalist belli oluyor

Dünya Kupası’nda ikinci finalist belli oluyor
Dünya Kupası’nda ikinci finalist bu akşam belli olacak. İngiltere ile Hırvatistan arasında bu akşam oynanacak maçın galibi, finalde Fransa ile karşılaşacak.

Dünya Kupası'nda şampiyonluk için geri sayım başladı... Rusya'nın ev sahipliğini yaptığı turnuvada ikinci finalist bu akşam oynanacak Hırvatistan-İngiltere maçıyla belli olacak. 28 yıl sonra yarı final gören İngiltere, en son 1966'da turnuvayı kazanarak Dünya şampiyonu olmuştu. Katıldığı ilk Dünya Kupası olan 1998 Fransa'da üçüncülük elde eden Hırvatistan ise ardından yer aldığı 3 şampiyonada da grup aşamasını geçememişti. Moskova'daki Luzhniki Stadı'nda oynanacak karşılaşma 21.00'de başlayacak. Cüneyt Çakır'ın yöneteceği maç TRT 1'den yayınlanacak.

KANE'E GÖZDAĞI!

Dev maç öncesi Hırvatistan'ın başarılı stoperi Dejan Lovren, Premier Lig'de sık sık karşı karşıya geldiği Tottenham'ın ünlü golcüsü Harry Kane'den çekinmediğini açıkladı. 29 yaşındaki oyuncu, "Herkese dünyanın en iyi savunmacılarından birisi olduğumu göstermeyi seviyorum. Kane övgüleri hak ediyor fakat ona karşı iyi oynayacağım" dedi.

REKABETTE İNGİLTERE ÜSTÜNLÜĞÜ

İki takım arasında oynanan maçlara bakıldığında İngiltere'nin üstünlüğü bulunuyor.

Hırvatistan ile İngiltere arasında bugüne kadar 5'i resmi 2'si hazırlık karşılaşması olmak üzere 7 maç oynandı. İngiltere bu karşılaşmalarda 4 galibiyet elde etti. Hırvatistan ise 2 maçta sahadan galibiyetle ayrıldı. Rekabette 1 kez de beraberlik yaşandı.

İngiltere'nin attığı 18 gole, Hırvatistan 10 golle karşılık verdi.