Dünya Kupası’nın en yaşlı futbolcusu oldu

Dünya Kupası’nın en yaşlı futbolcusu oldu
Dünya Kupası A grubunda turnuvaya veda eden Mısır ve Suudi Arabistan karşı karşıya geldi. Salah'ın veda maçında Mısır kalesini koruya 45 yaşındaki kaleci Essam Al-Hadary 10 dakika arayla 2 kez tarihe geçti.

Dünya Kupası tarihinin en yaşlı futbolcusu olarak Mısır kalesinde maça ilk 11'de başlayan 45 yaşındaki Al-Hadary maça damga vurdu.

22.dakikada Salah'ın müthiş golüyle geriye düşen Suudi Arabistan 41'de penaltı kazandı. Topun başına geçen Suudi oyuncu Fahad Al Muwallad'in vuruşunda Mısır kalecisi Al-Hadary köşeye müthiş uzandı ve gole izin vermedi.

Bu kurtarışın ardından takım arkadaşlarıyla birlikte muhteşem bir sevinç yaşayan 45 yaşındaki Al-Hadary Dünya Kupası tarihinin penaltı kurtaran en yaşlı futbolcusu oldu.

5 dakika sonda Suudi Arabistan bir penaltı daha kazandı. Orta yuvarlığı gösteren hakem Wilmar Roldan itirazlar sonrası bir süre VAR kararını bekledi.

Görüntüleri izleyen tecrübeli hakem kararından vazgeçmedi ve penaltı noktasını gösterdi. Suudi Arabistan'da bu kez topun başına Salman Al Faraj geçti. 45+1'de penaltıdan attığı golle durumu 1-1'e getirdi.

İkinci penaltıya engel olamayan Al-Hadary bu golle Dünya Kupası tarihinin penaltıdan gol yiyen en yaşlı kalecisi ünvanını kazandı. 5 dakika içinde iki kez tarihe geçen kaleci sosyal medyada da gündeme oturdu.