Dünya medyası el birliği etmişcesine alkışladı

Dünya medyası el birliği etmişcesine alkışladı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 1915 olaylarına ilişkin 9 dilde yayınladığı Eremeni taziye mesajı, dünya medyası tarafından topluca kabul gördü!

Dünya medyası el birliği etmişcesine alkışladı

ABD Medyası: Washington Post, Erdoğan’ın bu sözlerinin kayda değer bir durum olduğunu belirtti. Los Angeles Times, Başbakan Erdoğan’ın açıklamasından, uzlaştırıcı (!) üslubu nedeniyle Türk akademisyenlerin takdirle söz ettiğine yer verdi. World Street Journal gazetesinin internet portalında, “Ermenilere bugüne dek eşi görülmemiş, uzlaştırıcı mesaj” cümlesine yer verdi. Reuters, “Diğer Türk liderlere göre daha uzlaşmacı bir dil kullandı” diye yazdı.
İngiliz Medyası: Guardian gazetesi, konuya ilişkin Hrant Dink’in kardeşi Orhan Dink’in “Türkiye demokrasi inşa edecekse en temel taşlarından biri de budur açıklamasıyla verdi. BBC Dünya Servisi’nden Güney Yıldız mesaj için ” Ankara ile Erivan hükümetleri arasındaki buzları eritmek için somut adımlar takip etmeli “ yorumunda bulundu.
Fransız medyası:  Associated Press haber ajansı, Erdoğan’ın açıklamasını ” Ermenilere yönelik eşi görülmemiş bir gönül alma mesajı “ olarak yorumladı. France 24 televizyonu, Erdoğan’ın açıklaması için ” Yeteri kadar nadir rastlanılacak ve altı çizilmesi gereken bir bildiri “ ifadesini kullandı. Le Monde gazetesi, ” Erdoğan ilk kez bu kadar açık bir şekilde bu dram hakkında konuştu “ ifadesini kullandı.
Alman medyası: Tagesspiegel gazetesi internet sitesinde yer verdiği haberde, gözlemcilerin, bu mesajı ” önemli bir adım “ olarak yorumladıkları vurgulandı. Süddeutsche Zeitung gazetesinin internet portalında ” Erdoğan ilk kez Ermenilere taziyelerini sundu “ başlıklı haberde, gelişme ” sürpriz “ olarak nitelendirildi. Deutsche Welle, Başbakan Erdoğan’ın mesajı için ” Türkiye elini uzattı “ yorumunu yaptı.