Dünya medyasında Trump zaferi

Dünya medyasında Trump zaferi
Trump'ın ABD'nin 45'inci Başkanı olarak Beyaz Saray'a çıkacak olması, dünyada şok etkisi yarattı. Anketlerin öngörüleri çöktü, medyanın beklentileri gerçekleşmedi. Peki, dünya medyası Trump'ın zaferini nasıl karşıladı?

İnternet sitesinin manşetine “Trump Zafer kazandı” başlığını atan New York Times (NYT), editoryal yazısında çok çarpıcı bir cümleye yer verdi:

“Başkan Donald Trump. 10 milyonlarca Amerikalının ve dünyanın geri kalanının düşünmek bile istemediği üç sözcük, şimdi Birleşik Devletler’in geleceği oldu.”

Amerikan yayın kuruluşu CNN, “İşte Trump” başlığını attı.

İngiliz yayın kuruluşu BBC de anbean takip ettiği seçimlerinin sonucu kesinleşince “Trump Clinton’ı yendi ve Beyaz Saray’a gidiyor” başlığını attı.

Cumhuriyetçilere yakınlığıyla bilinen fakat Trump’a destek vermeyeceğini açıklayan Washington Post (WP) gazetesi de NYT ile aynı başlığı kullandı.

Rus Sputnik yayın organı, “Trump 276 delegeyi garantiledi ve ABD’nin 45’inci Başkanı” oluyor yazdı.

Russia Today ise dünyayı şoke eden gelişmeyi, Putin’in mesajından görerek, “Putin, Trump’ı zaferi dolayısıyla tebrik etti” yazdı.

Yayın hayatına dijital ortamda devam eden İngiliz The Indepdent gazetesi de “Başkan Trump: Amerika’yı bölen inanılmaz gerçeklik ve dünya siyasetinde yeni dönemin sinyalleri” başlığını tercih etti.