Dünya orada, muhalefet yok

Dünya orada, muhalefet yok
Çanakkale Savaşı’nın 100. yıldönümünü törenilerine, tüm dünya liderleri davet edilirken, muhalefet partileri ambargo yedi. CHP’li Gürsel Tekin, “Törende, arsacılar bile var. Atatürk’ün partisinden kimse yok” diye eleştirdi.MHP’li Yusuf Halaçoğlu ise, “Orada neyi kutluyorlar? Anzaklar’ın Çanakkale’ye çıkışını mı? Eğer bir anma yapılacaksa, düşmanın defedildiği gün yapılmalıydı. Anzaklar’ın Çanakk

Dünyayı çağırdılar muhalefeti unuttular!

ÇANAKKALE Savaşları’nın 100. yıldönümünü anma törenlerine, tüm dünya liderleri davet edildi. Ancak onlarca yabancı devlet başkanı ve başbakanın hazır bulunduğu törenlere, Türkiye’deki muhalefet partilerinin davet edilmedikleri ortaya çıktı.CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, ana muhalefete davet gelmesine “protesto ediyorum” diyerek tepki gösterdi. Tekin, şöyle konuştu;  “AKP dirilerimize yaptığı zulümden sonra ölümlerimize de zulüm yapıyor. O törende, kupon arsacılar bile var, Türkiye Cumhuriyeti’nin ana muhalefeti, Atatürk’ün partisinin temsilcileri davetli değil. Şiddetle protesto ediyorum.” 

Kendileri çalıp, oynuyor
MHP Grup Başkan Vekili Yusuf Halaçoğlu, Çanakkale’nin 100. yıldönümü anma törenleri için MHP’ye de davet gelmediğini açıkladı. “Ne bana, ne de diğer grup başkanvekili arkadaşa herhangi bir davetiye gelmedi” diyen Halaçoğlu, şöyle konuştu: “Kendileri çalıp kendileri oynuyorlar. Oyun oynuyorlar orada. Bir reklam yapıyorlar, reklamın içerisine Cumhurbaşkanı’nı koyuyorlar. Böylece, bu reklamla ancak birilerinin reklamını yapar biçimde tanıtıma gidiyorlar. Zaten o reklamı gördükten sonra, bunların muhalefeti de bu törenlere davet etmeleri mümkün değildi. Çanakkale Savaşları’nın 100. yıldönümü anmaları için Anzaklar’ın Çanakkale’ye çıktıkları 24 Nisan tarihinin seçilmesini de eleştiren Halaçoğlu, ” Orada neyi kutluyorlar? Anzaklar’ın Çanakkale’ye çıkışını mı? Eğer bir anma yapılacaksa, düşmanın defedildiği gün yapılmalıydı. Anzaklar’ın  Çanakkale’ye çıktığı gün değil. Neyi kutluyorlar orada? İyi ki çıktınız, iyi ki savaştık kutlaması mı yapıyorlar?“ diye konuştu.