Dünyaca ünlü gıda devi Heinz'ın CEO'su kötü haberi duyurdu

Dünyaca ünlü gıda devi Heinz'ın CEO'su kötü haberi duyurdu
ABD merkezli gıda devi Kraft Heinz'ın CEO'su Miguel Patricio, yeni tip korona virüs salgınının etkileri nedeniyle gıda fiyatlarındaki artışa hazır olunması gerektiğini açıkladı.

İnsanlar hazır olmak zorunda

BBC''de yer alan habere göre; yeni tip korona virüs salgınında baş gösteren en büyük sıkıntı hammadde oldu. Üretim maliyetlerinin artması, gıda fiyatlarını da etkiledi. Dünyaca ünlü gıda şirketi Kraft Heinz''in CEO''su Miguel Patricio, fiyatlar konusunda tüketicilere kötü haberi verdi.

"YÜKSEK FİYATLARA HAZIR OLUN"

Portekizli iş insanı Patricio, geçtiğimiz dönemde fiyatlarda artış yapmak zorunda kaldıklarını belirtti. Patricio, gerektiği zaman dünya çapında yine fiyatları yükseltmek zorunda kalacaklarını, tüketicilerin pahalı gıda fiyatlarına hazır olmaları gerektiğini açıkladı.

Birleşik Krallık''ta yaşanan kamyon şöförü eksikliğine de değinen Patricio; "ABD''de lojistik maliyetler de önemli ölçüde arttı ve ekonominin belirli alanlarında işgücü sıkıntısı yaşanıyor" ifadelerini kullandı.

Dünya nüfusu artmasına rağmen tarım yapılacak arazi sayısında bir artış olmayacağını dile getiren Patricio, ilerleyen zamanlarda bu konuda teknolojiye fazla iş düşeceğini belirtti.

Pandeminin hammadde zincirini etkilemesine rağmen insanların evde kaldıkları için "daha fazla yemek pişirdiklerini" dile getiren Patricio, bu sayede özellikle soya fasulyesi ve sos satışlarında artış yaşandığını belirtti.

İlgili Haberler