Dünyaca ünlü oyun platformu Steam, Türkiye'den çekiliyor: O tarihte tamamen kapatılacak

Dünyaca ünlü oyun platformu Steam, Türkiye'den çekiliyor: O tarihte tamamen kapatılacak
Dünyanın en çok kullanıcıya sahip oyun platformu Steam, Türk lirası faaliyetlerini 20 Kasım itibarıyla duyuracağını açıkladı. Türkiye'de yer alan kullanıcılar, bu tarih sonrasında oyun alımlarını dolar ile gerçekleştirmek zorunda kalacak.

Dünyanın en çok tercih edilen oyun platformu Steam, Türkiye'ye yönelik uzun yıllardır kullandığı yerel fiyatlandırma işlemlerine son verdi.

Türk lirası ile işlemlerini 20 Kasım tarihi itibarıyla tamamen bitireceğini açıklayan Steam, bu tarihten sonra hesaplarda bulunan bakiyelerin ve ürün fiyatlarının ABD dolarına çevrileceğini belirtti.

20 KASIM'DA TAMAMEN KAPATILACAK

Steam, Türkiye'de yaşanan yüksek kur artışlarına rağmen 25 Ekim 2022 tarihine kadar dolar/TL paritesini 1.8 lira olarak baz aldı.

Bu fiyatlandırma, birçok dünyaca ünlü oyun için "tavsiye edilen kur" olarak sunulması nedeniyle Türkiye'deki kullanıcıların çok uygun fiyatlara kaliteli oyunlara ulaşmasını sağladı. 25 Ekim 2022 tarihi itibarıyla tavsiye edilen dolar kurunu 10 liraya çıkaran Steam, bugün kullanıcılarına yaptığı duyuru ile 20 Kasım tarihi itibarıyla Türkiye'den yalnızca dolar kuru üzerinden işlem gerçekleştirileceğini belirtti.

OYUN FİYATLARI 5 KATINA ÇIKACAK

Alınan bu karar, Türkiye'de milyonlarca kullanıcısı olan platformdaki oyun fiyatlarının ortalama 5 kat artacağı anlamına geliyor. Steam, özellikle uluslararası oyunlar için kullandığı fiyatlarda yerelleştirme uygulaması sayesinde ABD'de satışı 90-100 dolar arasında olan oyunların Türkiye'de 500 liraya alınmasına olanak tanıyordu.

Bu gece uygulamaya giren kullanıcılar, "Türkiye'deki fiyatlandırma ve Steam cüzdan bakiyeleri 20 Kasım'dan itibaren USD'ye dönüşecek." uyarısı ile karşı karşıya kaldı.

steam1.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar