Dünyadan saldırıya ilk tepkiler!

Dünyadan saldırıya ilk tepkiler!
ABD'nin, Suriye'deki Esad rejimine ait hava üssüne yönelik füze saldırısı sonrası, Rusya'dan BM Güvenlik Konseyi'nin acil toplanması çağrısı geldi.

ABD, Suriye'deki Beşşar Esad rejimine ait bir hava üssünü, TSİ 03.45'te vurdu!

Dünya gündemine oturan bu gelişme sonrası Rusya'dan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin acil toplanması çağrısı geldi.

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA

Kremlin'den yapılan açıklamada "Putin'e göre saldırı egemen bir devlete düzenlendi" ifadesine yer verildi. Aynı açıklamada saldırının uluslararası hukukun ihlali olduğu ve ABD - Rusya ilişkilerine ciddi zarar verdiğinin altı çizildi.

PENTAGON SÖZCÜSÜ'NDEN AÇIKLAMA

Pentagon Sözcüsü Jeff Davis, Rusların saldırıdan etkilenmemesi için tüm tedbirleri aldıklarını ifade etmiş, saldırı öncesinde Rusya’yı bilgilendirdiklerini ve Rus askerlerinin o üste bulunduğunu bildiklerini söylemişti. 

Öte yandan, İdlib katliamından sonra Fransa BM Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırmış ancak toplantıdan bir karar çıkmamıştı.

İRAN: ABD'nin saldırısını kınıyoruz. 

İSRAİL: İsrail Başbakanı Netanyahu, "Başkan Trump'ın bu kararına tam destek vermekte ve Esad rejiminin korkunç eylemlerine karşı verilen bu kararlılık mesajının sadece Şam'da değil, aynı zamanda Tahran'da, Pyongyang'da ve diğer yerlerde de yankılanmasını ümit etmektedir." dedi.

İNGİLTERE: ABD'nin operasyonuna tam destek veriyoruz.

SUUDİ ARABİSTAN: ABD'nin operasyonunu destekliyoruz.