Karadeniz derbisi Fırtına'nın

Karadeniz derbisi Fırtına'nın
Karadeniz derbisi Fırtına'nın

Sahasında Çaykur Rizespor'u konuk eden Trabzonspor, rakibini Adrian ve Malouda'nın golleriyle 2-1 yendi. Maçta Polonyalı yıldı

Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında Trabzonspor ile Çaykur Rizespor kozlarını paylaştı. Hüseyin Avni Aker Stadı'ndan mutlu ayrılan takım Adrian ve Malouda'nın golleriyle 2-1 Bordo-Mavili takım oldu.

Trabzonspor, Karadeniz derbisine etkili başladı. Dakika 3'te Adrian Mierzejewski uzaktan şık bir vuruşla Bordo-Mavililer'i öne geçirdi. Polonyalı yıldız attığı bu golle Fırtına'nın lig tarihindeki 2000. golü kaydederek tarihe geçti. Dakika 40'ı gösterdiğinde Tevfik Köse, Sercan Kaya'nın yarattığı pozisyonda Rizespor'a eşitliği getirdi. Dakika 43'te ilginç bir olay yaşandı. Trabzonsporlu Volkan Şen, taraftarla girdiği sözlü tartışma sonrası ağlayarak oyun alanını terk etti. Volkan'ın yerine Malouda dahil olurken, ilk devre 1-1'lik eşitlikle noktalandı. İkinci yarıda da etkili ataklarını sürdüren Bordo-Mavililer'de Floren Malouda sahneye çıktı. Dakika 49'da ceza sahası dışında topla buluşan Fransız yıldızın füzesi ev sahibi takıma yeniden üstünlüğü getirdi. Müsabakanın geri kalanında takımlar girdikleri pozisyonlardan yararlanamadı ve Trabzonspor 2-1'lik skorla 3 puanı cebine koydu.

Ligin ilk haftasında deplasmanda Beşiktaş'a 2-0 yenilen Bordo-Mavili takım, bu sonuçla sezonun ilk galibiyetini aldı. İlk haftada sahasında Gençlerbirliği'ni yenen Çaykur Rizespor ise ilk mağlubiyetini tattı.