Dünyanın En Pahalı Futbolcusu Kane

Dünyanın En Pahalı Futbolcusu Kane
Dünyanın en pahalı 100 futbolcusunun bulunduğu listenin başında Tottenham’ın golcüsü Harry Kane var. Kane’i ise PSG’nin iki yıldızı Neymar ve Mbappe takip ediyor.

CIES Football Observatory adlı bir uluslararası kuruluş dünyanın en değerli 100 futbolcusunu listeledi. Listenin başında 201.2 milyon Euro bedelle Tottenham’ın golcüsü Harry Kane yer alıyor. Kane’i ise 195.7 milyon Euro ile PSG’nin Brezilyalı yıldızı Neymar takip ediyor.

Dünyanın en pahalı 100 futbolcusu listesinde bu sezon Liverpool forması ile oynadığı futbolla dünyanın gönlünde taht kuran Mısırlı golcü Salah 171.3 milyon Euro değerle beşinci sırada bulunuyor. Listenin üst sıralarında bulunan bir başka PSG’li yıldız olan Mbappe ise 186,5 milyon Euro ile üçüncü sırada bulunuyor.

Listenin en dikkat çekici tarafı ise dünyanın en iyi iki futbolcusu olan Messi ve Ronaldo’nun bonservis değerleri oldu. Arjantinli yıldız Messi 184.2 milyon Euro ile dördüncü sırada olurken, Cristiano Ronaldo ise 103.4 milyon Euro bedelle yirmi beşinci sırada bulunuyor.

Listenin ilk yirmi sırası içinde transfer döneminin gözde oyuncuları olan Delle Alli, Greizmann ve Dybala gibi isimler de yer alıyor.  Listedeki en değerli yirmi altı futbolcunun değeri en az 100 milyon Euro değerinde.