Konserve turşular kanseri tetikleyebilir

Konserve turşular kanseri tetikleyebilir
Turşu, bir çok yemeğin yanına çok yakışır, lezzete lezzet katar. Uzmanlar ev yapımı turşuların her gün tüketilebileceğini söylüyor ancak konserve turşulara dikkat diyor. Uzmanlara göre kanseri tetikleyebilir

Ev yapımı turşular, turşu suları, hem çok lezzetli hem de çok faydalı. Artık eskisi gibi turşucular kalmasa da geleneği sürdürenler de yok değil. Onkoloji uzmanı Yavuz Dizdar da işte tam bu noktada tüketicileri uyarıyor: "Turşu aslında faydalı bir şey. Probiyotik olarak insan vücuduna katkısı var. Bizim floramızı yeniliyor. Turşu sevenler bunu olabildiğince evlerinde yapacaklar. Zamanında sebzeyi alacaklar, zaten usül budur. Turşuyu kendileri kuracaklar. Bu son derece kolay bir şey. Hazır ürüne gittikleri anda durum değişir. Çünkü normalde turşunun içerisinde bulunduğu salamuranın üstünde küf ürer. Ama siz dışarıdan aldığınız bir ürünün gerçek olduğunu bilmenize rağmen üstünde küf ürediğini görürseniz almazsınız. Bu yüzden bunun içerisine bu tür şeylerin üremesini engelleyecek bir takım maddeler karıştırabilirler." 

Konserve turşular çok tüketildiğinde mide rahatsızlıklarına yol açabilir, hatta kansere bile dönüşebilir diyen Dizdar şunları söyledi: "Besin kalitesizse sindirim sistemini besleyemiyorsunuz. Bunun illaki sindirim sisteminde bir riski var. En azından gastrit olursunuz, ülser olursunuz. O da olmazsa daha ilerisinde kanser olursunuz ya da kansere dönüşebilir. Hastalıklarla karşılaşabilirsiniz"