Dursun Özbek: "Bazı uçaklar inecek, bazı uçaklar kalkacak..."

Dursun Özbek: "Bazı uçaklar inecek, bazı uçaklar kalkacak..."
Türk Telekom Stadı'nda basın mensuplarına gündemdeki konulara dair açıklamalarda bulunan Özbek, takımın yenilenmesi çerçevesinde bazı uçakların inmesi, bazı uçakların da kalkması gerektiğini belirtti.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Wesley Sneijder'in ayrılığının geçen mayıs ayından beri gündemde olduğunu söyledi. 
 

Sözleşmesi feshedilen Wesley Sneijder'e hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Özbek, oyuncunun 4,5 sene boyunca sarı-kırmızılı takıma güzel hizmetler verdiğini vurgulayarak, "Galatasaray gibi büyük kulüplerde oyuncular belli bir süre sonra vedalaşmak zorunda kalabiliyor. Bu durumu farklı yorumlamamak lazım. Her iki tarafın da yapmak zorunda olduğu kariyer planları var. Bu tek taraflı alınmış karar değildir. Mayıs ayında konuşulan ayrılık kararında detayların halledilme süreci bugüne kadar geldi. Bunu polemiğe sokmak son derece yanlıştır. Oyuncular misyonlarını tamamlarlar ve kariyer planlamaları çerçevesinde ayrılıkları kaçınılmaz olur." ifadelerini kullandı. 

Wesley Sneijder'in 3 yıl içinde Türkiye'de başka takıma gitmesi halinde 20 milyon avro tazminat ödeyecek olmasıyla ilgili fesih maddesinin hatırlatılması üzerine Özbek, "Bu, sözleşme feshinde konuşulan bir konu değil. İki sene evvel yapılan sözleşmede olan bir madde. Fesih sözleşmesi içinde olması gereği var. Sneijder'in başka bir Türk ekibinde oynaması endişesiyle konulmuş bir madde değil." diye konuştu.

UÇAKLAR İNDİ VE İNMEYE DEVAM EDECEK

Dursun Özbek, transfer dönemi boyunca çalışmalarının devam edeceğini aktardı.

Sarı-kırmızılı takımın, uzun süreden beri yaklaşık olarak aynı kadroyla kulübe başarılı bir hizmet verdiğini kaydeden Özbek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Takımların, belli bir süre içinde yenilenme ve taraftarları yeni isimlerle tanıştırma ve heyecanlandırma zorunluluğu vardır. Kadromuzda mevcut ve hala hizmet verecek kişilerin tutulması ama eksiklerin de bir an evvel tamamlanması gerekliliği var. Tespit edilen eksikliklerin bir an evvel giderilmesinde fayda var. 'Uçaklar inecek' cümlesi bayağı kullanıldı. Uçaklar indi ve inmeye devam edecek. Transfer sezonu boyunca çalışmalarımız sürecek. Bugüne kadar yapılan transferler, hesapları yapılmış ve kulübün mali yapısını bozmayacak transferlerdir. Her zaman olduğumuzdan daha dikkatli davranıyoruz." 

TUDOR'UN ARKASINDAYIZ

Başkan Özbek, Hırvat Teknik Direktör Igor Tudor'u takımın başına kendilerinin getirdiğini ve arkasında olduklarını kaydetti.

Özbek, geçen iki sezonun Galatasaray açısından başarılı olmadığını hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı: 

"Yöneticilerin yapması gereken, Galatasaray'ın Türk spor tarihindeki yerine uygun olarak futbol takımının başarısını sağlamaktır. Taraftar da yönetim de geçen seneki oyundan memnun değildi ve bazı değişiklikler gerekliydi. Kimse bunu sorgulamamalıdır. Tudor'u biz getirdik. Galatasaray Futbol Takımı'nın hocasının arkasındayız. Galatasaray'a faydalı olacağına inanıp, planlayarak getirdiğimiz bir hoca. Şu anda bir antrenör arayışında değiliz. Mircea Lucescu Galatasaray'a hizmet vermiş değerli bir antrenör ama kendisiyle görüşmemiz olmadı. Galatasaray'da teknik direktör hiçbir zaman, 'Ben bu oyuncuyu istemiyorum, gönder' deme hakkına sahip değildir. Her iki tarafın da planlamaları çerçevesinde bu karar alınmıştır. Tudor istememiştir gibi lanse etmek, doğru değil."

Uruguaylı kaleci Fernando Muslera ile ilgili basında çıkan haberleri değerlendiren Özbek, "Muslera, güvendiğimiz, son derece başarılı bir oyuncu. Çıkan haberleri kınıyorum. Nasıl ve nereden hayal ediliyor, hayret içindeyim. Bunların başka mihraklardan yazıldığını düşünüyorum. Bunları ortaya atanların, Galatasaray düşmanları olduğunu düşünüyorum." şeklinde görüşlerini paylaştı.

ÖSTERSUNDS MAÇI BİR KAZAYDI

Sarı-kırmızılı kulübün başkanı, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında Östersunds'a 2-0 yenilmelerini yol kazası olarak nitelendirdi.

Östersunds maçında istemedikleri bir skorla karşılaştıklarını, ikinci maçta turu geçeceklerine inandığını anlatan Özbek, "Östersunds maçı bir kazaydı. Orada istemediğimiz bir skorla karşılaştık. Bunun bir yol kazası şeklinde kabul edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Perşembe günü Galatasaray'ın, oyuncusuyla, taraftarıyla ve teknik ekibiyle bu kazanın tamiri için en iyisini yapacağından eminim." değerlendirmesinde bulundu. 

FUTBOLCULARA ÖDENEN BİR MAAŞ YAPISI VAR

Dursun Özbek, Riva ve Florya projelerinden elde edilecek gelirin transfere harcandığı iddialarına da yanıt verdi.

Yaptıkları projelerle Galatasaray'ı borç sarmalından çıkarmak için çalıştıklarını dile getiren Başkan Özbek, "Riva ve Florya arazilerinin değerlendirilmesiyle, öncelikli olarak banka borçları kapatılacak. Riva projesinden gelen ilk dilim, bunun için kullanıldı. Önümüzde Florya ile ilgili bir ihale olacak. 'Riva'yı transfere yatırdı' deniliyor. Böyle bir şey yok. Futbolculara ödenen bir maaş yapısı var. Geçtiğimiz sezon limit 65 milyon avroydu ve biz 61 milyon avro seviyesinde kaldık. Bunu biraz daha geri çekmenin planlarını yapıyoruz." şeklinde görüş belirtti.

 Sözleşmesi tek taraflı feshedilen Olcan Adın'a ödenecek tazminat hakkında da konuşan Özbek, "Türkiye Futbol Federasyonunda Olcan Adın'la ilgili süreç devam ediyor. Biz Olcan'la karşılıklı oturup konuşmak istemiştik ama yaptığımız görüşmelerde bir sonuç alamadık. Yolları ayırmak kaçınılmazdı." diyerek sözlerini tamamladı.