Dursun Özbek Sneijder'e rest çekti!

Dursun Özbek Sneijder'e rest çekti!
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Sneijder'le ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

Galatasaray’ın, gündeme bomba gibi düşen Wesley Sneijder ve Fernando Muslera gibi yıldızlar başta olmak üzere birçok oyuncusuna kestiği cezalar gündemdeki tazeliğini koruyor.

Son olarak aldığı 2.3 milyon Euro’luk ceza ile en çok konuşulan isim olan Wesley, önceki gün İstanbul’a gelmiş ve bu cezaya bir anlam veremediğini belirtip kendisine sahip çıkan taraftara teşekkür etmişti. Konuyla ilgili ise şimdi söz sırası başkan Dursun Özbek’te...

Süreçte hiçbir açıklama yapmayan başkan Özbek, ilk kez konuştu.

‘KIRMIZI IŞIKTA GEÇİYORSUN, CEZAYI ÇAT DİYE YAPIŞTIRIYORLAR’

Öncelikle ceza konusuna açıklık getiren Özbek, “Bu cezalara insanların, daha da önemlisi futbolcuların şaşırmasını anlamıyorum. Biz sezon başında kalem kalem bu cezaları belirleyip oyunculara bildirdik. Ceza listesi tüm futbolcularda mevcut. Biz dedik ki kardeşim sarı kart görürsen, saha içinde gereksiz hareketlerde bulunursan, hakeme hakaret edersen karşılığını alacaksınız. Hepsinin karşılığını kuruş kuruş belirledik. Bunların hepsini biliyordunuz. Peki, neden şimdi bu itiraz? Bu disiplin sistemini, etkili olacağını düşündüğümüz için uyguladık. Kesinlikle ismi ne olursa olsun geri dönüş yok. Kimseyi affetmeyeceğiz. Bu cezaları, affetmek için vermedik. Kırmızı ışıkta geçiyorsunuz, cezayı çat diye yapıştırıyorlar. Buna da böyle bakmak lazım” dedi.

‘EN AZ 14 FUTBOLCU VAR AMA HERKES SNEİJDER’I KONUŞUYOR’

2.3 milyon Euro gibi rekor bir ceza alan Sneijder’ın çok konuşulmasına anlam veremediğini de belirten Özbek, “Biz bu cezaları kişiye özel vermedik. En az 14 futbolcu var ceza alan. Ama herkes Sneijder’ı görüyor, Muslera’yı görüyor. Niyetimiz bu oyuncuları harcamak değil. Biz neden satalım Sneijder’ı ve Muslera’yı… Dediğim gibi ceza listelerini sezon başında hepsine verdik. Biz taktik için alınan sarı kartlara ceza vermedik. Şu anda Sneijder ile neden görüşeyim ki?Cezalar verildi, onlar da ödeyecek. Ama çok istenirse oturur konuşuruz” dedi.

‘BİZ NASIL ÖDÜYORSAK ONLAR DA ÖDEYECEK’

Özbek, yönetim olarak kendilerinin hükümlülüklerini yerine getirdiklerini hatırlatarak“Futbolcular az kazanan insanlar değil. Nasıl ki prim konusunda haklarını alıyorlar, cezayı da ödeyecekler. Biz nasıl ki üzerimize düşeni yapıp onların ödemelerini yapıyorsak, paralarını veriyorsak, onlar da bu kurala uyup kesilen cezaları ödeyecekler” şeklinde konuştu.

‘KULÜP BAŞKANLARI CEZA SİSTEMİ İÇİN ARAYIP TEBRİK ETTİ’

Futbolculara uyguladıkları cezalarla ilgili olumlu tepkiler aldığını da belirten G.Saray Başkanı Dursun Özbek, “Hemen hemen bütün kulüp başkanları beni arayıp ceza sistemi ile ilgili tebrik etti. Bu ceza sisteminin çok akılcı olduğunu ve desteklediklerini belirttiler. Aynı modeli uygulayacaklarını da ifade ettiler” ifadelerini kullandı.

‘PROTESTOLARA KARŞI DEĞİLİM’

Taraftar protestosuna da değinen Dursun Özbek, “Ben protestoya karşı değilim. Bunu iyi niyetli karşılıyorum. Tabii bunu medya tek taraflı aktarırsa, taraftar da o şekilde algılar. Sonuçta kurallarımız belli ve herkes bu kurallara uymak
zorunda” diye konuştu.