Dursun Özbek'ten Galatasaray'a şok

Dursun Özbek'ten Galatasaray'a şok
Başkanlığı döneminde kulübe nakit akışı olarak 20 milyon Euro’ya yakın katkıda bulunan Dursun Özbek'in, ilginç bir hamle yaptığı ortaya çıktı.

Hafta sonu yapılan kongrede sürpriz bir şekilde başkanlığı Mustafa Cengiz'e kaptıran Dursun Özbek'in, kulübe nakit akışı olarak verdiği yaklaşık 20 milyon euro karşılığında Galatasaray Sportif AŞ'nin yüzde 25'lik hissesine blokaj koyduğu ortaya çıktı.

Fotomaç'ın haberine göre; Özbek'in üzerinde blokaj bulunan bu hisseler nedeniyle yönetime iki bağımsız üye talep edebileceği öğrenildi.

SPK tarafından onaylanırsa Özbek'in kardeşi Mehmet Özbek'in Sportif AŞ yönetimindeki görevine devam edeceği öğrenildi. Bu durum, sarı-kırmızılı kulüpte bir yönetim krizine yol açabilir. Dursun Özbek, sarı-kırmızılı kulübün transfer yasağı cezası aldığı 275 bin dolar'lık borcu da ödedi.

Özbek, görevdeki son günde basketbolcu Russ Smith'e olan 275 bin dolar'ı yatırarak Galatasaray'ın potada aldığı transfer yasağı cezasının kalkmasını sağladı.

G.Saray böylece iki transferi Caner Topaloğlu ve Juskevicius kadrosuna kattı. İki basketbolcu Gran Canaria kafilesinde yer aldı.

 

İlgili Haberler